BILDET: Rafik Zekhnini fikk sjansen fra start i Ålesund og avsluttet måltørken. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

0-2 Rafik Zekhnini (43)

Moldes lag: Jacob Karlstrøm - Benjamin Tiedemann Hansen, Martin Bjørnbak (Eirik Haugan fra 67), Birk Risa - Erling Knudtzon (Kristoffer Haugen fra 78), Sivert Heggheim Mannsverk, Emil Varhaugvik Breivik, Martin Linnes - Magnus Grødem, Magnus Wolff Eikrem (Markus Kaasa fra 62), Rafik Zekhnini (Mathis Bolly fra 67).

Gule kort: Sivert Mannsverk og Eirik Haugan.

16. mai, og Aalesund hadde invitert til fest på ColorLine. Med 10.000 sunnmøringer og 800 blåhvite supportere på tribunen - og Aalesund ville passere Molde på tabellen hvis dette skulle ende med hjemmeseier. Men Molde ville vise hvem som er storebror i fotball, og det endte med tomålsseier på fotballens festdag i Norge.

Molde hadde hatt en travel periode og fått mange skader i troppen. Lista begynte å bli alvorlig lang. Men med skader på noen, blir det plass til andre, og i Ålesund fikk Rafik Zekhnini prøve seg i Ola Brynhildsens skadefravær. Zekhnini hadde ikke scoret mål på 512 dager, men i Ålesund skulle målet komme!

Han markerte seg raskt, for allerede etter to minutt fikk Zekhnini en lang ball fra Emil Breivik. Han kom nesten aleine mot keeper, men Sten Grytebust stormet ut og blokkerte skuddet. Ballen spratt imidlertid bort til Magnus Wolff Eikrem. Og med keeper helt ute på 30 meter, var målet åpent - og da lar ikke Eikrem seg be to ganger. 0-1 i Ålesund!

0-1! Magnus Wolff Eikrem takker og bukker når han kan sette ballen i åpent mål allerede etter et par minutt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde hadde en rekke sjanser til å øke ledelsen utover 1. omgang. Birk Risa headet like over mål, mens Zekhnini og Ekrem mislyktes på en stor dobbeltsjanse. Emil Breivik fikk også en stor mulighet, men igjen var Grytebust god i målet til AaFK.

0-1! Rafik Zekhnini fikk to sjanser mot Sten Grytebust, og på andre forsøk gikk ballen i mål. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Like før pause fikk Molde sitt andre mål. Molde vant et par dueller foran mål etter en corner, og plutselig sto Zekhnini aleine foran mål. Grytebust reddet mesterlig det første skuddet, men returen spratt ut igjen til Zekhnini som denne gangen fikk ballen i mål. Den scoringen smakte godt!

512 dagers måltørke er over. Med nesa full av kompresser kunne han feire Moldes andre mål. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Frustrerte hjemmesupportere var lite fornøyd både med eget spill og dommerens vurderinger. Det ble mange harde dueller og vanskelige situasjoner for dommeren. AaFK-spillerne ville ha offside på den andre scoringen til Molde, og de mente altfor mange av avgjørelsene gikk i Moldes favør. Aalesund ville også ha straffespark for hands på Emil Breivik, men dommeren vurderte det annerledes.

– Det er sikkert noen avgjørelser som ikke går vår vei, men det gidder jeg ikke bruke noe energi på. Molde er et drittlag. Vi skal komme tilbake, sa AaFK-spiller Kristoffer Ødemarksbakken til Discovery+ ved halvtid.

Etter pause satte Aalesund inn Simen Bolkan Nordli, og han skulle få Aalesunds største sjanse i 2. omgang. Frisparket hans sneiet stolpen på utsiden og gikk i nettet. Publikum trodde først det var mål, men jubelen stilnet raskt.

AaFK fikk også en siste sjanse til redusering men headingene fra Serbecic og Haugen traff ikke mål.

Birk Risa leder an når han og lagkameratene feirer seieren med bortefansen i Ålesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Dermed kunne Molde ta sin andre strake seier, slik at de fortsatt hadde kontakt med de to topplagene. Og Moldes suverene seriestatistikk på ColorLine var ytterligere forbedret.

– Det er akkurat slike kamper vi trenger i denne ligaen, hvor det spilles på grensen hele veien. Vi ville ha en tøff kamp, og det ville de også. Jeg synes det ble en rettferdig kamp, sa Magnus Wolff Eikrem etter nabooppgjøret.

Mens Aalesund var mest opptatt av dommeren, var Erling Moe godt fornøyd.

– Dommeren tok tak i kampen, og stemningen mellom benkene var god. Etter hvert ble det en tøff batalje, men ingen gikk over streken, mente Moe, som omtaler det hele som en godt gjennomført bortekamp av eget mannskap.

Se høydepunkt fra kampen her!

Spillerbørsen: Emil Breivik og Magnus Wolff Eikrem fikk 7 i Romsdals Budstikke. Seks spillere fikk 6.