BILDET: Molde kunne feire på hjemmebane igjen etter to forsmedelige tap. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

3-0 Sheriff Sinyan (35)
3-1 Erik Næsbak Brenden (84)

Moldes lag: Andreas Linde - Erling Knudtzon (Martin Linnes fra 54), Sheriff Sinyan, BIrk Risa, Kristoffer Haugen - Emil Breivik, Sivert Mannsverk - Rafik Zekhnini (Magnus Grødem fra 81), Magnus Wolff Eikrem (Fredrik Sjølstad fra 72), Ola Brynhildsen - Ohi Omoijuanfo (David Fofana fra 81).

Gule kort: Ingen

Molde kom fra to strake tap - mot gullrival Bodø/Glimt og en katastrofekamp mot Strømsgodset. Etter 0-6 i Drammen gikk klubben ut med en unnskyldning til supporterne, og de ba om støtte i sesongavslutningen sjøl om gullkampen syntes avgjort.

Mot Sandefjord på Aker stadion slo Molde tilbake med seier. Tre kjappe mål i 1. omgang var nok til å ta tre viktige poeng - nok til å holde Viking tre poeng bak og nok til å kutte avstanden opp til Glimt til fem poeng.

Kaptein Magnus Wolff Eikrem startet scoringene allerede etter 9 minutt. Ola Brynhildsen spilte Magnus fram på venstresiden, og skuddet fra skrå vinkel var så hardt at keeper bare klarte å slå ballen videre inn i mål.

1-0! Magnus Wolff Eikrem feirer 1-0 sammen med Rafik Zekhnini og Ola Brynhildsen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Keeperen fikk så vidt fingertuppene borti ballen på den andre scoringen. Da var det Sheriff Sinyan som brøt midt på Sandefjords halvdel. Han ga til Magnus Wolff Eikrem som sendte ballen videre til Ola Brynhildsen. Han curlet ballen rundt forsvarerne og opp i lengste hjørne.

2-0! Ola Brynhildsen skrur ballen i lengste hjørne bak keeper Jacob Storevik. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Og ti minutt før pause sto det 3-0 på Aker stadion. Sandefjord fikk ikke klarert skikkelig etter en corner, og inne i en tett befolka 16-meter endte ballen til slutt hos Sheriff Sinyan. Midtstopperen gjorde ingen feil fra kort hold.

3-0! Sheriff Sinyan setter inn Moldes tredje mål i duell med Sander Moen Foss. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Jeg vil ha mer, sier Molde-trener Erling Moe etter de første 45 minuttene - men Molde dominerte ikke på samme måte i 2. omgang.

Molde kunne ha økt ledelsen også etter pause, men det stoppet på 3. Og i stedet var det Sandefjord som fikk det siste målet seks minutt før slutt. Et langt innlegg inn i feltet gikk via Sinyan før det nådde Erik Brenden som kom seg fri på bakerste stolpe og dunket inn reduseringen.

Erling Moe var fornøyd med responsen fra spillerne etter ei tung uke.

- Nå får vi se ryggraden i gruppen. Det er et lag som står opp og fighter for hverandre, sa Moe til VG.

Magnus Eikrem mente det var for tidlig å friskmelde Molde - til det var 2. omgang for svak.

Sheriff Sinyan og Birk Risa fornøyde etter seier på hjemmebane .Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sheriff Sinyan kom på scoringslista og  innrømte at det ikke var lett å reise seg etter to tap.

– Denne seieren betyr mye. Vi kommer oss opp på hesten igjen, men det er litt skuffende at vi slipper oss ned i 2. omgang, sa Sinyan til VG.

Se høydepunkt fra kampen her!

Spillerbørsen: Magnus Eikrem endte på 8 på RB-børsen mens Brynhildsen, Mannsverk, Haugen og Sinyan fikk 7.