Skrekk-kveld i Drammen

BILDET: Tre som kom i fokus på Moldes krisekveld: Fred Friday, Martin Bjørnbak og dommer Sivert Amland. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

6-0 Tobias Gulliksen (90+3)

Moldes lag: Andreas Linde – Erling Knudtzon (Eirik Ulland Andersen fra 68), Martin Bjørnbak, Sheriff Sinyan, Kristoffer Haugen – Sivert Mannsverk (Magnus Grødem fra 79), Etzaz Hussain (Rafik Zekhnini fra 46) – Emil Breivik, Magnus Wolff Eikrem (Fredrik Sjølstad fra 59), Ola Brynhildsen (David Fofana fra 68) – Ohi Omoijuanfo.

Rødt kort: Martin Bjørnbak (56) (1 kamp karantene)
Gule kort: Hussain og keepertrener Per Magne Misund.

Fotball er et rart spill. Molde skulle vinne resten av sine kamper for å ha mulighet til å ta igjen Bodø/Glimt. Strømsgodset burde være overkommelig, men på Marienlyst fikk Molde bakoversveis, null poeng, mål feilaktig annullert, rødt kort og sitt verste tap på 15 år. Måltavla viste 6-0 før Molde fikk reise hjem.

Det kunne imidlertid ha gått så veldig annerledes. For etter 14 minutt, på stillingen 0-0, scoret Molde et vakkert mål. Ohi la inn fra høyre, og Ola Brynhildsen satte ballen i mål. Og sjøl om Brynhildsen var to meter på rett side da innlegget ble sendt, vinket assistentdommeren for offside slik at dommer annullerte målet.

Dette er offside, mente assistentdommeren, og målet ble annullert. Skjermdump fra Discovery +

I stedet var det Strømsgodset som bokstavelig talt skulle ha stang inn resten av kampen. Først da Martin Bjørnbak mistet ballen på vei fram. Fred Friday takket og bukket og skjøt via stolpen og i mål.

Og herfra var det bare elendighet sett med blåhvite briller.

Johan Hove scoret det andre etter innlegg fra Lars-Christopher Vilsvik. Sheriff Sinyan rakk ikke fram for annet enn å være sist på ballen før den trillet i mål.

3-0 kom etter at Etzaz Hussain felte Gulliksen. Stengels straffespark var av høy klasse - og dermed 3-0 til pause etter åtte skrekkelige minutt for Molde.

Og det skulle gå fra galt til verre.

Ola Brynhildsen kom riktignok aleine gjennom tidlig i 2. omgang, men Godsets reservekeeper reddet mesterlig. Og bare et par minutt seinere skulle alt som måtte være av håp, slukne for Molde.

Martin Bjørnbak er som bakerste forsvarer uheldig og sklir i duell med Fred Friday. Frispark og rødt kort for Bjørnbak.

Martin Bjørnbak får rødt kort av dommer Sivert Amland. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Og da kom både 4-0, 5-0 og 6-0 med Moldes ti frustrerte menn mot et Godset-lag som hadde en strålende dag på jobben. Og i Bodø kunne Glimt øke ledelsen til 7 poeng som Molde måtte ta igjen på fem kamper.

Erling Moe hadde ingen tro på gull for Molde etter dette.

– Ja, nå er det kjørt! I dag er vi flaue over prestasjonen. Det må vi bare akseptere. I dag er det mye rart. Katastrofe, sa Erling Moe til VG.

Ola Brynhildsen var også fryktelig skuffet.

– Vi må reise oss etter dette. Dette er ikke Molde. Vi må tilbake og vise at vi skal være det beste laget i ligaen. Det har vi kvaliteter til, sier Ola Brynhildsen.

Hvis du orker: se høydepunktene her!

Spillerbørsen: Ingen grunn til å se etter høye børskarakterer for Molde i Drammen. Noen få fikk 3 - snittet var på 2,46 - årets klart laveste børs i Romsdals Budstikke.