Seieren glapp på overtid

BILDET: Molde kunne juble for ledelse til pause etter scoring av Etzaz Hussain, og ledelsen holdt til 93 spilte minutt. Foto: Berit Roald / NTB

Lillestrøm - Molde 1-1

Eliteserien - 13. serierunde
Åråsen stadion 18. juli

Tilskuere: 2000

0-1 Etzaz Hussain (42)
1-1 Lars Mogstad Ranger (90+3)

Moldes lag: Andreas Linde - Kristoffer Haugen, Martin Bjørnbak, Sheriff Sinyan, Erling Knudtzon (Birk Risa fra 84)- Etzaz Hussain, Fredrik Aursnes - Ola Brynhildsen (Eirik Hestad fra 90), Magnus Wolff Eikrem (Stian Gregersen fra 58), Magnus Grødem (Emil Breivik fra 46) - Ohi Omoijuanfo (David Fofana fra 90)

Gule kort: Knudtzon og Linde

Molde så lenge ut til å stoppe Lillestrøms gode rekke med sju kamper uten tap, men på overtid stanget høyrebacken Lars Ranger inn utligningen, og dermed røyk to viktige poeng i gullkampen.

Det begynte bra med 1-0 til Molde tre minutt før pause. Hele Lillestrøm ropte på offside da Etzaz Hussain plutselig var helt fri og kunne putte ballen i mål. Men dommeren gjorde rett i å godkjenne scoringen. Lars Ranger lå nemlig på 5-meteren etter å ha fått seg en trøkk like før, og han opphevet offsiden.

Etzaz Hussain scorer på Lillestrøms keeper Mads Hedenstad Christiansen - kanarifansen ropte forgjeves på offside. Foto: Berit Roald / NTB

– Jeg visste ikke om jeg var i offside, men jeg tenkte bare jeg skulle avslutte. Avslutningen var god, men jeg synes prestasjonen vår i dag er skuffende, sa Etzaz Hussain til VG etter kampen..

Lillestrøm kjørte voldsomt på for å utligne, men Andreas Linde stod en knallsterk kamp på Åråsen. Og Molde så ut til å holde nullen helt til slutt, men så fikk Lillestrøm corner tre minutt på overtid.

Hele laget inn i Moldes 16-meter, og i luftrommet var det Lars Ranger som traff best på Gjermund Aasens corner, og headingen gikk forbi Andreas Linde og i mål.

Lillestrøm-jubel etter overtidsscoring av Lars Ranger og 1-1 mot Molde. Foto: Berit Roald / NTB

Dermed ble det poengdeling for både Molde og gullrival Bodø/Glimt.

– Vi ble for defensive i forsvarsarbeidet vårt og falt for langt ned. Vi legger oss ikke ned selv om vi spiller uavgjort borte, men i dag er det prestasjonen vår som ikke er god nok, konkluderte Molde-trener Erling Moe overfor VG.

Gjermund Åsen i duell med Moldes Kristoffer Haugen, Etzaz Hussain og Erling Knudtzon på Åråsen. Foto: Berit Roald / NTB

Molde har plukket en del spillere fra Lillestrøm de siste åra, og det ble som ventet en del tyn mot Erling Knudtzon som fra før hadde ni år bak seg på Åråsen.

– Det er tøft å være her når de får det voldsomme trøkket med publikum. Jeg fikk med meg litt av det som ble meldt, men det regnet jeg med ville komme. Det skal være trøkk og følelser her, så det tåler jeg. Jeg smilte bare og ga tommel opp tilbake, sa Knudtzon til VG.

Se høydepunkt fra kampen her!

Spillerbørsen: Andreas Linde klart best på Åråsen - ble belønnet med 8 på Romsdals Budstikkes børs.