BILDET: Med pyro, flammer og flagg var stemningen satt foran Molde - Tromsø på Aker stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

2-0 Ola Brynhildsen (79)
3-0 Martin Bjørnbak (83)

Moldes lag: Andreas Linde - Martin Linnes, Martin Bjørnbak, Sheriff Sinyan, Kristoffer Haugen - Sivert Mannsverk, Martin Ellingsen (Etzaz Hussain fra 88)- Eirik Ulland Andersen (Rafik Zekhnini fra 67), Emil Breivik (Magnus Grødem fra 88), Ola Brynhildsen (Erling Knudtzon fra 79) - Ohi Omoijuanfo.

Gule kort: Ellingsen og Mannsverk

Nesten 7000 hadde betalt for å se Molde ta imot nedrykkstruede Tromsø i høljregnet på Aker stadion. Tromsø er imidlertid et sterkt bortelag og hadde plukket 15 av sine 22 poeng på bortebane.

Molde skulle imidlertid vise seg å være altfor sterke for TIL-spillerne. Laget skapte en rekke store sjanser. En Ohi-heading ble reddet på streken, en Brynhildsen-suser smalt i tverrliggeren 20 cm fra vinkelen, og Ohi hadde muligheter som vanligvis går inn. Men med 11 minutt til pause skulle scoringen komme. Ohi la hardt inn foran mål. Ola Brynhildsen er nære på å sette den i mål, men han får bare flikket den videre bakover. Og der kom Kristoffer Haugen susende. Fra skrå vinkel satte han inn sitt sjette seriemål for sesongen og 1-0 til Molde til pause.

1-0! Kristoffer Haugen kommer skliende og setter inn kampens første scoring. Keeper Karlstrøm er sjanseløs. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Vi trengte det. Vi har stanget mot en vegg hele omgangen, så det var godt å få det målet, sa Haugen til Discovery på veg inn til pause.

Venstreback Kristoffer Haugen har gjort det igjen! Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde fortsatte kjøret etter pause, og det var smått utrolig at ikke Ohi økte ledelsen da han utnyttet en tabbe av Tromsø-keeper Jakob Karlstrøm og skulle sette ballen nærmest i åpent mål. Ballen føk over.

Ola Brynhildsen ville ha straffespark da han ble tatt av en TIL-spiller som kom skliende. For lett touch, mente dommeren og vinket spillet videre.

Ola Brynhildsen mot en skliende Niklas Vesterlund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Så fikk Tromsø et par brukbare sjanser og nytt håp om å klare uavgjort. Men de lyktes ikke, og i stedet var det Ola Brynhildsen som skulle vise seg fram. Han fikk ballen fra Emil Breivik før han dro seg forbi et par forsvarere og klinket ballen hardt ned i venstre hjørne fra 16 meter. Vakker scoring!

Ola Brynhildsen setter inn 2-0 målet mot Tromsø på vakkert vis! Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Og det skulle bli 3-0. Emil Breivik la Moldes cornere i denne kampen etter kaptein Eikrems sjukdomsforfall. Og gossingen la en perfekt ball inn i feltet der Martin Bjørnbak knuste et par forsvarere og headet kontant i mål sju minutt før slutt.

Martin Bjørnbak header inn 3-0 etter en perfekt corner fra Emil Breivik. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Flere mål ble det ikke, og Molde fikk låne tabelltoppen et døgn - Bodø/Glimt skulle spille neste dag.

– Det blir veldig spennende. Det blir en fight mellom i hvert fall Bodø/Glimt og oss og kanskje noen andre som melder seg på. Det er viktig å ta de poengene man får. Man må neste vinne alle kampene, sa Ola Brynhildsen om seieren og gullkampen.

Se høydepunkt fra storseieren her!

Spillerbørsen: Breivik og Bjørnbak fikk begge 7 på RBs spillerbørs. Fem spillere fikk 6.