Praktmål ga nytt gullhåp

BILDET: Iskald jubel for Molde i Bergen. 1-0 og ny spenning i toppen! Foto: Marit Hommedal / NTB

Brann - Molde 0-1

Eliteserien - 28. serierunde
Brann stadion - 28. november

Tilskuere: 9824

Mål:
0-1 Magnus Wolff Eikrem (61)

Moldes lag:  Andreas Linde - Martin Linnes (Erling Knudtzon fra 88), Martin Bjørnbak, Sheriff Sinyan (Kristoffer Haugen fra 19), Birk Risa - Sivert Mannsverk, Etzaz Hussain - Rafik Zekhnini, Magnus Wolff Eikrem (Emil Breivik fra 70), Ola Brynhildsen - Ohi Omoijuanfo

Gult kort: Haugen

Molde måtte vinne på et snødekt Brann stadion både for å ha et ørlite håp om gull og for å holde Viking unna i kampen om 2. plassen. Da kampen i Bergen startet, hadde Bodø/Glimt allerede avgitt poeng mot Rosenborg, mens Viking på 3. plass hadde vunnet sin kamp. Et vidunderlig mål av Magnus Wolff Eikrem gjorde at Molde kunne reise hjem med tre poeng!

Sheriff Sinyan måtte ut med skade allerede etter 19 minutt. Foto: Marit Hommedal / NTB

Brann kjempet mot nedrykk, og foran nesten 10.000 hjemmefans hadde de ingen planer om å gjøre det enkelt for Molde. Men det var MFK som skapte de største sjansene i 1. omgang. Først ble et godt skudd fra Ohi blokkert, og deretter var det Magnus Wolff Eikrem som fyrte løs fra ca 20 meter. Keeper Grill i full strekk fikk slått ballen unna. Og like før pause hadde Zekhnini et skudd i nettveggen.

Kristoffer Haugen får gult kort av dommer Ola Hobber Nilsen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Men også Brann hadde sine gode forsøk. Et skudd fra Aune Heggebø gikk via et moldebein ut til corner, og Mathias Rasmussen testet Andreas Linde med en heading.

Branns Bård Finne og Aune Heggebø ser ballen gå utenfor mål - Andreas Linde har kontroll. Foto: Marit Hommedal / NTB

Etter pause var Molde sterkest. Både Ohi, Eikrem og Hussain hadde gode muligheter før målet endelig skulle komme etter en drøy times spill. Molde rullet fint opp fra venstre til høyre, og utenfor hjørnet på 16-meteren fikk Magnus Wolff Eikrem ballen. Han vendte bort en forsvarer før han med venstrefoten skrudde ballen klint opp i krysset.

Branns keeper Lennart Grill fortviler etter at Magnus Wolff Eikrem har satt inn kampens eneste mål på vakkert vis. Foto: Marit Hommedal / NTB

– Det er et av de vakreste målene jeg har scoret. Med venstre også, det er lenge siden, sa Eikrem til VG om scoringen.

Erling Moe var ikke overrasket.

- Han står igjen hver dag for å øve på slikt. Der har mange noe å lære. Det er ikke slik at han får det gratis. Dette er rett og slett ferdigheter som han har jobbet med lenge, sa Moe til VG.

Brann var i desperat poengnød og jaktet scoring den siste halvtimen. De ropte etter straffe da Haugen tok tak rundt Bård Finne omtrent på 16-meterstreken, og Heggebø kunne ha scoret da han satte ballen i stolpen etter en corner.

Men Molde holdt ut i fire-fem minusgrader og en iskald gressmatte og kunne reise hjem litt nærmere 1. plassen enn da de startet.

- Vi kan håpe på noen gummiføtter oppe i Bodø. Det er artig at det litt fyr i teltet før de siste to rundene, sa Erling Moe.

Se høydepunktene fra kampen her!

Spillerbørsen: Romsdals Budstikke belønte Magnus Eikrem og Andreas Linde med 7 på børsen.