Ohi-hattrick og tabelltopp!

BILDET: Ohi setter inn et av sine tre mål mot Brann og sender Molde til topps på tabellen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Gule kort: Omoijuanfo, Aursnes

Moldes lag: Andreas Linde - Martin Bjørnbak (Sheriff Sinyan fra 82), Stian Gregersen, Erling Knudtzon - Kristoffer Haugen, Magnus Wolff Eikrem (Emil Breivik fra 68), Etzaz Hussain, Fredrik Aursnes, Eirik Hestad (Magnus Grødem fra 82), Ola Brynhildsen (Eirik Ulland Andersen fra 52) - Ohi Omoijuanfo (David Fofana fra 68)

16. mai er fotballens festdag, og i den grad 600 tilskuere kan lage fest på et stort stadion, ble det fotballfest for alle penga da Molde rundspilte Brann og vant 4-0.

Magnus Wolff Eikrem var tilbake fra start for første gang i årets eliteserie, og han markerte seg straks mot Kåre Ingebrigtsens Brann-lag med Vegard Forren på plass mot gamle lagkamerater. Forren kunne ha fått en drømmestart, men headingen hans gikk i tverrligger. Godkjent scoring ble det heller ikke for Molde da Kristoffer Haugen stupheadet i mål etter 28 minutt. Dommer valgte å annullere den til stor frustrasjon for moldespillerne.

Moldejubel 16. mai: Stian Gregersen, Magnus Wolff Eikrem, Fredrik Aursnes og Eirik Hestad. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Men frustrasjon skulle raskt gå over i glede. For det siste kvarteret før pause gikk Molde fra 0-0 til 3-0. Først da Ola Brynhildsen spiller fri Ohi Omoijuanfo som kan skli ballen i mål. Etter at Eikrem har testet Brann-keeperen med to glimrende skudd, skulle 2-0 komme etter corner. Brann tror de har klarert når de header unna, men Fredrik Aursnes får på merkelig vis styrt ballen i mål fra 12 meter.

Fredrik Aursnes jubler sammen med lagkamerater etter en litt merkelig scoring mot Brann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Så var det klart for 3-0: Eikrem fant først Brynhildsen med en nydelig pasning. Skuddet ble reddet av Håkon Opdal, men returen gikk til Ohi som igjen kunne skli ballen i mål.

Ohi sløste med sjansene i åpningskampen, men nå er han på jobb. 4-0 kom åtte minutt ut i 2. omgang. Igjen en nydelig pasning fra Eikrem som sender Ohi aleine med keeper. Han gjør ingen feil - og hatttricket er et faktum! Og nå toppet Ohi toppscorerlista i Eliteserien!

Ohi Omoijuanfo scorer 4-0-målet forbi keeper Håkon Opdal og Vegard Forren. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Flere mål ble det imidlertid ikke i denne kampen - innbytter Fofana var nærmest med en heading i stolpen. Og en annen innbytter fikk sine første minutt for Molde i Eliteserien: Magnus Retsius Grødem.

Før kampen var det ett minutts stillhet for å minnes Torkild Brakstads bortgang. Torkild var en av klubblegendene i Molde fra den tida Molde tok steget opp i toppen av norsk fotball på 1970-tallet.

Ett minutts stillhet for Torkild Brakstad før eliteseriekampen mellom Molde og Brann på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Spillerbørs: 8 til både Ohi Omoijuanfo og Magnus Wolff Eikrem på Romsdals Budstikkes spillerbørs. Aursnes og Brynhildsen fikk 7.