BILDET: Eliteserien ble avgjort på Aker stadion. Glimt-gutta jublet - moldespillerne fortvilte. Foto: Svein Ove Ekornesvåg /NTB

0-1 Hugo Vetlesen (48)
0-2 Ola Solbakken (57)

Moldes lag: Andreas Linde – Erling Knudtzon (Fredrik Sjølstad fra 79), Martin Bjørnbak, Sheriff Sinyan, Kristoffer Haugen – Sivert Mannsverk, Etzaz Hussain (Rafik Zekhnini fra 63) – Emil Breivik, Magnus Wolff Eikrem (David Fofana fra 71), Ola Brynhildsen (Magnus Grødem fra 72) – Ohi Omoijuanfo.

Gult kort: Haugen

Årets viktigste hjemmekamp! Med seier over gullrival Bodø/Glimt ville Molde ha alt i egne hender de seks siste seriekampene. I stedet var det et knallsterkt Bodø-lag som seilte videre på godformen etter at de for noen dager siden hadde rundspilt Jose Mourinhos Roma på Aspmyra.

Innmarsj og pyro før landets to beste lag møtes i Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

To ganger viste Bodø/Glimt et voldsomt tempo i angrepsspillet, og to ganger satt ballen bak Andreas Linde. Molde klarte ikke omsette sine sjanser til mål, og dermed ble det fire poengs luke for Molde opp til 1. plassen etter 24 serierunder. Seks runder gjenstår.

Magnus Eikrem var tilbake i startoppstillingen, og han fikk to store sjanser i 1. omgang. Først da han ble nydelig frispilt med et hælspark fra Ola Brynhildsen. Nikita Haikin var imidlertid våken og kastet seg ned og reddet.

Magnus Wolff Eikrem med en stor sjanse - keeper Nikita Haikin reddet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

- Det er de små marginene. Keeperen leser meg og redder ballen, det er veldig synd. Det er viktig med det første målet i disse kampene her, det så ut som de fikk kontroll etter at de scoret, sa Eikrem til Romsdals Budstikke.

Så øynet Eikrem muligheten fra 20 meter. Skuddet var av høy klasse, men keeper var raskt oppe og slo ballen over mål.

Ohi fikk også en stor mulighet. Innlegget var godt, men Marius Lode kastet seg foran Ohi og avverget et opplagt mål. Også Ola Brynhildsen kom til målsjanse uten uttelling.

Ola Brynhildsen i duell med Alfons Sampsted. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Så kom scoringen i stedet for Bodø/Glimt bare tre minutt etter pause. Landslagsbacken Fredrik Bjørkan stormet fram på venstresiden, passerte tre moldespillere, og innlegget gikk til en helt umarkert Hugo Vetlesen som fikk en lett jobb med å plassere ballen i mål. Dermed ble det gitarfeiring foran egne bortesupportere på øst-tribunen.

Hugo Vetlesen setter inn 0-1 forbi Andreas Linde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Og Glimt hadde enda en målfarlig og landslagsaktuell mann i angrepet. Ola Solbakken fikk en ball i bakrom på høyresiden, og han stormet fra Kristoffer Haugen og kom aleine med Andreas Linde. Sikker scoring fra spissen.

Ola Solbakken var i scoringsform - her setter han ballen forbi Andreas Linde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde hadde det meste av spillet etter scoringene, men borteseieren var aldri truet.

Norsk Regnesentral så på sannsynligheten for at Glimt tar gull etter seieren i Molde. Ifølge beregningene deres var det nå 77,6 prosent sjanse for at Glimt skulle vinne Eliteserien også i år.

Sjøl om Bodø/Glimt tok godt grep om et nytt seriegull,  fikk de ikke lov til å snakke om gull nå.

– Jeg kan ikke si noe om gullet, for da blir jeg halshugget av Saltnes, Zakariassen og gjengen. Men jeg vil jo bli seriemester, sier Glimts Erik Botheim til VG om gullkampen.

Gul feiring i blåhvit by, Hugo Vetlesen (helt til høyre) ga Glimt 1-0. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde slikket sårene etter at gullet kanskje røk på hjemmebane.

– Vi må bare vinne resten, så får vi se til slutt. Det er fortsatt en del kamper å spille. Plutselig går Glimt på en smell, og da må vi være der, sier Ohi Omoijuanfo, som var skuffet over at Molde ikke scoret før pause.

Erling Moe irriterte seg over at MFK slapp inn to enkle baklengsmål til tross for at laget var etablert i forsvar med nok folk bak ballen.

Erling Moe måtte se Bodø/Glimt seile fra på toppen av tabellen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Ja, og det er skuffende. Det er ofte sånn fotballkamper blir avgjort, og dessverre er vi ikke skarpe nok der i starten av andre omgang. Vi gjør to feil der som blir baklengsmål, og det avgjør kampen når vi ikke klarer å utnytte våre.