5-0 Ohi Omoijuanfo (62)

Gule kort: Ingen

Moldes lag: Andreas Linde - Kristoffer Haugen, Sheriff Sinyan, Martin Bjørnbak, Erling Knudtzon (Stian Gregersen fra 58) - Etzaz Hussain, Fredrik Aursnes (Mathis Bolly fra 76) - Ola Brynhildsen, Magnus Wolff Eikrem (Emil Breivik fra 58), Eirik Ulland Andersen (Magnus Grødem fra 33) - Ohi Omoijuanfo (David Fofana fra 75).

Molde slo grusomt tilbake etter et flaut tap i Sarpsborg i forrige serierunde. Et formsterkt Odd-lag fikk en leksjon på Aker stadion.

Med 5-0 over Odd økte Molde ledelsen med til Bodø/Glimt til fem poeng! Og de 2000 på tribunen kunne meske seg i Eikrem-comeback med to målgivende, en ny Ohi-dobbel i tillegg til et vidunderlig brassemål av Magnus Grødem.

Dagens første mål kom allerede etter 10 minutt da Magnus Eikrem fant Kristoffer Haugen på venstresiden. Han skjøt knallhardt inn 1-0.

Odds keeper Sondre Rossbach ser langt etter ballen som Kristoffer Haugen (utenfor bildet) har sendt i mål. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Også det neste målet kom etter assist fra Eikrem. Hjørnesparket hans fant Sheriff Sinyan som vant duellen ute i feltet og stanget inn 2-0.

Sheriff Sinyan jubler etter 2-0 målet - hans første eliteseriescoring på fem år .Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Det blir ikke bedre enn dette. Jeg har ventet lenge på denne. Jeg har hatt mange sjanser tidligere. Det er ekstremt deilig, sa Sheriff Sinyan til Romsdals Budstikke etter hans første MFK-scoring.

Det skulle bli 3-0 før pause. Og denne gang var det toppscorer Ohi som viste at han slett ikke skulle slappe av etter at han hadde blitt enig med Røde Stjerne om overgang etter sesongen. Han utnyttet en forsvarstabbe og scoret enkelt Moldes tredje mål.

Ohi Omoijuanfo setter inn 3-0 etter en tabbe i Odd-forsvaret. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Han viser at han har lyst til å være her hele året. Det er ikke bare tomprat, så det er jeg veldig godt fornøyd med, sa Molde-trener Erling Moe til Discovery etter kampen.

Men det var det fjerde målet som ble dagens snakkis. For 12 minutt ut i 2. omgang chippet Etzaz Hussain inn i feltet. Der sto Magnus Grødem med ryggen mot mål. Han brassesparket inn 4-0 utagbart for keeper. Litt av en måte å åpne scoringskontoen for Molde!

Magnus Grødem rimelig fornøyd med brassesparket som ga 4-0. Her er det bare å ta imot lagkameratenes hyllest! Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Det er så deilig, det er så lekkert. Og for en debut-scoring, sa Discovery-ekspert og tidligere moldetrener, Tor Ole Skullerud, om Grødems mål.

Og Ohi var ikke ferdig for kvelden. Han raget høyest inne i feltet da et innlegg fra Emil Breivik kom inn fra høyre. Ohi headet inn 5-0 - hans 15. seriemål på 13 kamper!

Man skulle kanskje tro at Odd var fullstendig overkjørt hele kampen med kalassifrene i målprotokollen, men fakta er at Odd hadde en en rekke sjanser til å henge med i kampen. Men ballen gikk i tverrligger, utenfor eller i keeper Lindes bein eller klyper til tross for store målsjanser.

Se video fra storseieren her!

Spillerbørsen: Fire spillere så 8-tallet på Romsdals Budstikkes børs etter storseieren: Etzaz Hussain, Fredrik Aursnes, Magnus Eikrem og Ohi Omoijuanfo!