3-2 Ohi Omoijuanfo (83)
3-3 Thomas Lehne Olsen (89)

Moldes lag: Andreas Linde - Erling Knudtzon, Martin Bjørnbak, Birk Risa, Martin Linnes - Sivert Mannsverk, Etzaz Hussain - Rafik Zekhnini, Magnus Wolff Eikrem, Ola Brynhildsen - Ohi Omoijuanfo.

Gule kort: Bjørnbak, Brynhildsen, Wolff Eikrem.

Årets siste hjemmekamp gikk på nullføre og tidvis i lett snødrev - og for en spenning om gull og sølv! Molde var tre poeng bak Bodø/Glimt som på papiret hadde to enkle kamper igjen. Molde skulle ha Lillestrøm som lå på 4. plass etter en sterk sesong. Og for en dramatikk det skulle bli!

Molde lå under 0-2 da klokka viste 63 minutt, men 20 minutt seinere ledet Molde 3-2. Og så skulle altså Thomas Lehne Olsen ødelegge alt på en flott frispark like før slutt.

1. omgang kan oppsummeres kort slik: Enorm sjansesløsing fra Molde - og en gavepakke som ga til Lillestrøm før pause. For før halvtimen hadde gått, noterte vi 7-2 til Molde i STORE målsjanser. Og så kom målet på en særdeles trist måte. Sivert Mannsverk skulle spille tilbake til Linde, men det ble altfor svakt. Lehne Olsen snappet tilbakespillet og serverte Gjermund Åsen som takket og bukket og gjorde 1-0.

Gjermund Åsen (midten) feirer 0-1 sammen med Thomas Lehne Olsen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Og galt gikk til verre rett etter pause. En lang ball inn fra Lars Ranger endte hos Eskil Edh som headet inn 2-0. Det kunne fort ha blitt flere bortemål for LSK. Andreas Linde holdt Molde inne i kampen med en kjemperedning få minutt etter 2-0, og deretter fikk Molde hjelp av stolpen i et annet Lillestrøm-forsøk. I Bodø ledet Glimt over Brann - og alt så avgjort ut.

Men så begynte Molde å finne veien til mål!

1-2 kom på et frispark. Emil Breivik svingte et frispark inn i feltet, og der var Birk Risa perfekt frampå og satte inn reduseringsmålet.

Birk Risa setter inn 1-2 og skaper ny spenning. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Lillestrøm presset på for å øke ledelsen, men nå var Molde mer effektive. Igjen var det etter en dødball. Keeper bokset ballen ut etter en corner, og der sto Eirik Hestad klar. Han dunket ballen i mål på volley med "feil fot" - til 2-2!

Eirik Hestad (bak t.v.) setter inn 2-2 på vakkert vis forbi keeper Mads Hedenstad Christiansen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Jeg har en undervurdert høyrefot. Det har jeg sagt mange ganger før, sier Hestad etter kamp om foten som ifølge hovedpersonen selv har fått «altfor mye pes».

Og da gikk det bare tre minutt før Molde hadde snudd 0-2 til 3-2. Brynhildsen kom seg fri på venstrekanten med en lekker tunnel, og inne i feltet kunne Ohi sette inn sitt 26. seriemål fra kort hold.

Ohi Omoijuanfo setter inn 3-2 forbi keeper Mads Hedenstad Christiansen. Magnus Wolff Eikrem strekker armene i været bak. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Men så fikk Lillestrøm frispark i god posisjon. Thomas Lehne Olsen er ekspert på slikt, og han dunket inn 3-3 - også hans 26. seriemål! Dette målet ble også kåret til Årets mål i Eliteserien.

Thomas Lehne Olsen setter inn 3-3 på frispark. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Og flere mål ble det ikke. 3-3 etter en helt spinnvill kamp i desemberkulda.

Dermed var Molde sikret sølv, mens kampen om gull var enkel å forstå; Molde måtte slå Haugesund og Bodø/Glimt måtte tape mot Mjøndalen. Begge på bortebane. Da ville Molde passere Bodø/Glimt på målforskjell/antall scorede mål.

– Vi lever ennå, konstaterte en både lettet og frustrert Molde-trener, Erling Moe, etter at gullhåpet fremdeles lever, sjøl om tre poeng glapp på tampen. I Bodø mistet nemlig Glimt seieren på overtid mot dumpekandidat Brann.

For Moldes toppscorer, Ohi Omoijuanfo, ble dette siste hjemmekamp. Nå ventet utenlandseventyret i Røde Stjerne i Beograd.

Moldesupportere viser fram en plakat med påskriften "Ohi du vil bli savna" til Ohi Omoijuanfo etter hans siste hjemmekamp for klubben. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Se høydepunkt fra kampen her!

Spillerbørsen: Andreas Linde toppet Romsdals Budstikkes børs med 7. Breivik, Hestad og Zekhnini fikk 6.