Målrikt og uavgjort i Tromsø

BILDET: Ohi var tilbake i scoringsform - men det holdt bare til uavgjort i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Gule kort: Holmgren Pedersen, Risa.

Moldes lag: Andreas Linde - Birk Risa, Martin Bjørnbak, Stian Gregersen - Marcus Holmgren Pedersen (Erling Knudtzon fra 65), Etzaz Hussain, Fredrik Aursnes, Eirik Hestad, Ola Brynhildsen (Magnus Wolff Eikrem fra 65), Eirik Ulland Andersen (Mathis Bolly fra 85) - Ohi Omoijuanfo (David Fofana fra 75)

Molde herjet i 1. omgang og scoret tre flotte mål. Ohi fikk sin revansj etter sjansesløsing i første seriekamp, og både han og Ola Brynhildsen fikk virkelig vist seg fram. Tre mål skal normalt holde mot Tromsø, men TIL hadde også en målscorer i form. Moses lurte moldeforsvaret, scoret to og sørget for fortsatt spenning. Og sløvt forsvarsspill fortsatte i 2. omgang da Kitolano videresendte et langt utspill rett i mål.

Slik kom scoringene: Moldes 1-0 var praktfull. Marcus Holmgren Pedersen la inn fra høyre, og inne i feltet viser Ohi klasse. Han tar ned ballen, vender om og dundrer ballen i mål fra kort hold.

Ohi Omoijuanfo scorer sitt første mål mot Tromsøs keeper Jacob Karlstrøm. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Molde rakk knapt å være borti ballen før Moses plutselig er alene med keeper og setter inn 1-1.

Og så gikk det bare fem minutt for Ohi kom aleine mot Karlstrøm i Tromsø-målet. Triller ballen i mål til venstre for keeper.

Og Molde gikk opp i 3-1 da Ola Brynhildsen også ville vise klasse foran mål. Han snurret rundt med et par forsvarere før han vendte opp og klinket ballen nydelig i mål. Terningkast 6!

Ola Brynhildsen relativt fornøyd med egen prestasjon på scoringen - med meget god grunn! Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Man skulle tro at Molde nå skulle kontrollere kampen inn, men Moses sørget for ny spenning før pause. Inn fra Kitolano på venstresiden, og i feltet gjorde Moses ingen feil. Dermed 2-3 etter en målrik omgang.

Etter pause kom bare ett mål. Keeper Karlstrøms utspark går helt fram til Eric Kitolano. Han demper ballen og sender den nede i hjørnet til venstre for Andreas Linde i Molde-målet. Nesten flashback til Drillo-fotball.

Erling Moe ulastelig antrukket med 2021-moteriktig munnbind i intervjusonen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Moldetrener Erling Moe var ikke fornøyd med å ha gitt bort to poeng i Tromsø.

– I dag har vi en del å rette på. Det er et godt Tromsø-lag vi møter, men vi forærer dem målene. Det er slurv og enkle feil. Det skal holde å score tre mål på bortebane. Linde hadde vel én redning utenom målene, så det er for dårlig av oss, sa han til Eurosport.

Spillerbørs: Ohi Omoijuanfo var tilbake på scoringslista og ble belønnet med 7 på Romsdals Budstikkes spillerbørs. Ola Brynhildsen var eneste mann på 6.