2-2 Zlatko Tripic (straffe 73)
3-2 David Brekalo (90)

Moldes lag: Andreas Linde - Erling Knudtzon, Martin Bjørnbak, Stian Rode Gregersen, Birk Risa - Sivert Mannsverk, Sheriff Sinyan - Eirik Hestad, Magnus Wolff Eikrem, Eirik Ulland Andersen - Ola Brynhildsen

Gule kort: Gregersen, Bjørnbak og Mannsverk

Noen tap er surere og føles mer unødvendig enn andre. Det i Stavanger denne augustkvelden var et slikt. Molde ledet 2-0 til pause og hadde tilsynelatende full kontroll. Så slapp de Viking inn i kampen - og det endte med at alle poengene ble igjen i Stavanger da innbytteren David Brekalo debuterte i Viking med å putte seiersmålet to minutt på overtid.

Molde tok ledelsen midtveis i 1. omgang etter en corner fra Magnus Wolff Eikrem. Sivert Mannsverk knuste Viking-keeperen i en luftduell, og ballen havnet hos Stian Gregersen. Han fant Birk Risa som hamret inn ledermålet.

Birk Risa jubler sammen med de andre grønnkledde i Stavanger etter 1-0. Foto: Carina Johansen / NTB

2-0 kom på en flott overgang. Sivert Mannsverk vant ballen på egen banehalvdel og taklet ballen videre til Ola Brynhildsen som spilte spiss i Ohis fravær (fødsel på gang). Han ga ballen videre til Eirik Ulland Andersen som ikke gjorde noen feil aleine mot keeper Arild Østbø.

Eirik Ulland Andersen med hysj-feiring etter 2-0-scoringen. Foto: Carina Johansen / NTB

Ulland Andersen hadde muligheten til å øke til 3-0 etter en times spill, men avslutningen gikk like utenfor mål.

I stedet var det Viking som fikk nytt håp om poeng midtveis i 2. omgang da Shayne Pattynama fant Kevin Kabran inne i feltet. Han sendte ballen i mål, og plutselig var det full fyr igjen.

Og bare seks minutt etter 1-2 fikk Viking straffespark. Kristoffer Løkberg skjøt i stanga, og inne i feltet blir Sebastian Sebulonsen felt av Stian Gregersen. Zlatko Tripic var sikker fra 11-meteren, og dermed var de likt i Stavanger.

Erling Moe hentet inn David Fofana for å jakte seiersmålet, men det var en annen innbytter som skulle avgjøre - to minutt på overtid. Debutanten David Brekalo fikk ballen fra Joe Bell og sendte den i mål til ellevill jubel i Stavanger. Viking hadde snudd 0-2 til 3-2 mot serieleder Molde!

Kristoffer Løkberg og resten av Viking-spillerne kunne juble til slutt etter seiersmål på overtid mot Molde. Foto: Carina Johansen / NTB

Moe var ikke fornøyd med dem skjedde i 2. omgang.

– Det er jo en omgang hvor vi spiller dem inn i kampen. Vi stryker på en corner, men jeg følte vi hadde rimelig bra kontroll på det vi gjorde. Vi skled to ganger, og de utnyttet det, sa Moe.

Med tapet slapp Molde inn igjen i gullkampen.