Ellevilt målshow og to 9-ere på børsen

BILDET: Magnus Wolff Eikrem feiret bursdag med 5-4, frisparkperle og 9 på RB-børsen! Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

5-4 Alioune Ndour (83)

Moldes lag: Andreas Linde - Birk Risa, Sheriff Sinyan, Martin Bjørnbak, Erling Knudtzon (Stian Gregersen fra 84) - Etzaz Hussain (Emil Breivik fra 46), Fredrik Aursnes - Eirik Ulland Andersen (Ola Brynhildsen fra 46), Magnus Wolff Eikrem (Sivert Mannsverk fra 76), Eirik Hestad (Magnus Grødem fra 63) - Ohi Omoijuanfo

Gule kort: Ingen

For en kveld! 2000 tilskuere fikk se seks scoringer før det hadde gått en halvtime, og det endte med moldeseier i en nimålsthriller. Kjempeartig for angrepsspillere og publikum - ikke like morsomt for forsvarsspillere som ble statister i festforestillingen.

Målene kom slik:

1-0 - Flott angrep der bursdagsbarnet Magnus Wolff Eikrem setter opp toppscorer Ohi som tilsynelatende enkelt setter inn 1-0 fra 7-8 meter.

1-1 - Haugesund svarer bare to minutter seinere. Niklas Sandberg får stå aleine på 16-meteren og sette ballen til venstre for Andreas Linde.

2-1 - Igjen er det duoen Eikrem/Ohi som er i aksjon. Spiller vegg, og Ohi får avslutte omtrent fra samme avstand som på 1-0 - bare fra andre siden av 5-meteren.

Ohi Omoijuanfo setter inn 2-1 forbi keeper Egil Selvik mot Haugesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

2-2 - Ny utligning rett etter Molde-scoring. Et langt innlegg inn i feltet havner hos en umarkert Ibrahima Wadji som får heade i mål fra 7-8 meter.

3-2 - Har du sett! Nå hadde det gått hele 10 minutt siden kampens fjerde scoring, og det var Haugesund som tok ledelsen for første gang. Igjen får Haugesund-spillerne stå umarkert, og Alexander Stølås kan på lekkert vis klistre ballen opp i vinkelen.

3-3 - Molde svarer direkte. Bare minuttet etter at Haugesund tok ledelsen, havner ballen hos Eirik Hestad som tar et lite touch før han plasserer ballen ned i venstre hjørne fra kort hold. Iskald som skjæra på tunet.

Eirik Hestad med tunga på rett plass og i fint driv. Han bidro med en av Moldes fem scoringer. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Fortsatt var vi ikke kommet til halvtimen, og vi hadde sett seks scoringer, mye bra angrepsspill, men ikke like godt forsvarsspill.

Flere mål ble det ikke før pause!

– Det var sikkert artig å se på, men det var ikke noe artig for meg, sa Erling Moe til Discovery. Han var langt fra fornøyd med forsvarsspillet i 1. omgang.

Men scoringene fortsatte etter pause, og Ohi var ikke ferdigscora:

4-3 - Ohi fullfører hattricket sitt i starten av 2. omgang med eliteseriemål nr. 18! Etter et lekkert overhopp av Eirik Hestad, havner ballen hos han som scorer på alt for tida, og han triller ballen ned i hjørnet nok en gang. Det ser så enkelt ut.

Ohi Omoijuanfo feirer sitt hattrick med scoring nr 18 i serien. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

5-3 - Frisparkperle av Magnus Wolff Eikrem. Han skrur ballen forbi muren og ut i hjørnet fra ca 20 meter! Eikrem spesial.

Magnus Wolff Eikrem setter inn 5-3 på et lekkert frispark. Det er bare for Emil Breivik å dukke! Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

5-4 - Igjen treffer Haugesund på skudd utenfor 16-meteren. Denne gang var det Alioune Ndour som smeller ballen i mål og lager ny spenning i målkalaset.

Det var fortsatt sju minutt igjen, men flere mål ble det ikke. Molde hadde slått Haugesund for niende gang på rad denne fine sommerkvelden.

– Vi har ikke kontroll på slutten der. Men vi klarte å ro det i land, og det er egentlig det viktigste i dag Vi må bli litt mer solide defensivt på torsdag hvis vi skal slå Trabzonspor og gå videre i conferenceligaen, sa Ohi til Discovery.