Deilig storseier mot Rosenborg

BILDET: Blåhvit jubel for en ny seier over Rosenborg! Foto: Svein Ove Ekornesvåg

4-1 Emil Breivik (89)

Moldes lag: Andreas Linde - Martin Linnes, Martin Bjørnbak, Sheriff Sinyan, Kristoffer Haugen - Sivert Mannsverk, Etzaz Hussain - Rafik Zekhnini (Erling Knudtzon fra 70), Magnus Wolff Eikrem (Emil Breivik 76), Ola Brynhildsen (Magnus Grødem fra 89) - Ohi Omoijuanfo.

Gule kort: ingen

Få seire smaker like godt som dem mot Rosenborg, og over 7000 møtte opp i snøkaven for å se Molde ta sin fjerde strake hjemmeseier mot trønderne. Dermed var det fortsatt fem poeng opp til gullet, mens de andre medaljekandidatene sakket akterut.

Rosenborg åpnet friskest i Molde, men MFK tok mer og mer over. 1-0 kom etter at Etzaz Hussain  sendte av gårde et skudd som keeper André Hansen måtte gi en retur på. Og da var ikke toppscorer Ohi tung å be. Han satte ballen i tomt bur.

Ohi Omoijuanfo setter inn 1-0 forbi keeper André Hansen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Kristoffer Haugen hadde en god sjanse til å øke sju minutt seinere, men backen Andersson fikk blokkert i siste liten. Men 2-0 skulle komme ganske snart. Rafik Zekhnini kom fram på høyresiden, og Ohi lot innlegget passere til en bedre plassert Magnus Wolff Eikrem. Kapteinen bredsidet ballen ned i venstre hjørne. Flott scoring!

Magnus Wolff Eikrem feirer 2-0 mot Rosenborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde skulle kanskje også hatt straffespark i sluttminuttene av 1. omgang. Ola Brynhildsen gikk ned, men dommeren lot Rosenborg slippe unna.

Molde vil ha straffespark i denne duellen hvor Ola Brynhildsen går i bakken. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde gikk til pause til trampeklapp, men etter hvilen var det Rosenborg som startet best. Og ti minutt ut i omgangen kom reduseringen. Olaus Skarsem la inn fra venstre, og foran mål fikk Islamovic slengt fram foten og satt ballen bak Andreas Linde.

Men dette var Moldes kveld, og Rosenborgs håp skulle raskt slukkes. En moldecorner landet på hodet til Carlo Holse som headet ballen i egen tverrligger. Ballen spratt ut til Sheriff Sinyan som satte ballen i mål.

Sheriff Sinyan er våken på returen og setter inn 3-1. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Begge lag hadde muligheter til å pynte på resultatet utover 2. omgang, men den siste scoringen kom helt på tampen. Etzaz Hussain ga til Emil Breivik som fikk vendt opp og skutt mellom beina på Markus Henriksen og helt nede i hjørnet - langt utenfor André Hansens rekkevidde.

Emil Breivik setter inn 4-1 i duell med Markus Henriksen i sluttminuttene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Det var utrolig deilig å få den første scoringen min og punktere den kampen her foran den fantastiske fansen, sa Breivik til Discovery.

Magnus Eikrem var mer fornøyd med resultatet enn med spillet.

– Vi er dødelig effektive og scorer på våre første sjanser. De kjører oss i perioder, men vi vinner 4–1 på en middels dag. Det må vi si oss fornøyd med. Resultatet er fantastisk. Det er erkerivalen vår, sa Magnus Wolff Eikrem til VG etter kampen.

Åge Hareide måtte se at Rosenborg slapp inn fire mål mot effektive Molde. Erling Moe i bakgrunnen var mer fornøyd. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Åge Hareide hadde signalisert at han skulle gi seg som trener etter sesongen, og dette var hans siste kamp mot Molde.

– Jeg føler jo at vi er godt med. Molde kontrer oss i hjel. De er de gode på, og defensivt er vi ikke gode i dag, sa Hareide.