Årsverste da tabelltoppen glapp

BILDET: Kristoffer Haugen mente 1-0-scoringen ikke burde vært godkjent. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Kristiansund - Molde 2-0

Eliteserien - runde 17
Nordmøre stadion 29. august

Tilskuere: 1911

Mål:
1-0 Moses Mawa (58)
2-0 Agon Mucolli (59)

Moldes lag: Andreas Linde – Martin Bjørnbak, Stian Gregersen (Magnus Grødem fra 74), Sheriff Sinyan – Erling Knudtzon (Martin Linnes fra 80), Magnus Wolff Eikrem (David Fofana fra 80), Etzaz Hussain (Martin Ellingsen fra 65), Kristoffer Haugen – Eirik Hestad, Ohi Omoijuanfo, Ola Brynhildsen (Eirik Ulland Andersen fra 64).

Gule kort: Ingen

Molde mistet tabelltoppen i Kristiansund. Etter at Molde sløste med sjansene i 1. omgang, lyktes KBK i 2. omgang, og to kjappe scoringer et snaut kvarter ut i 2. omgang sikret tre poeng til et formsterkt nordmørslag.

Molde fikk lite eller ingenting til foran mål, mens Moses Mawa ble kampens første målscorer. Christoffer Aasbak la inn, og Mawa headet i mål.

NTB_YKV4ngq2f2A.jpg
Moses Mawa feirer 1-0 mens Andreas Linde roper etter frispark i duellen med Kristoffer Haugen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Kristoffer Haugen mente målet burde vært annullert.

– Jeg ser at ballen kommer litt høyt, så jeg forsøker å rygge bakover. Da kjenner jeg to strake armer rett i ryggen min, og jeg har ikke sjans til å gå opp i duellen. Jeg mener det er et soleklart frispark, jeg er ganske sikker på at jeg hadde fått frisparket hvis det ikke hadde vært for noen omdiskuterte situasjoner tidligere i kampen. De klager på mange dueller, og det er nok det som gjør at han ikke blåser, sa Kristoffer Haugen til Romsdals Budstikke.

NTB_mGt6OBJD8Pg.jpg
Kristoffer Haugen ser ballen gå i mål til 1-0. Og dommeren ville ikke annullere scoringen for dytten Haugen ble utsatt for. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

To minutt seinere gikk det fra vondt til verre for Molde. Agon Muçolli sto umarkert bakerst i feltet og hamret ballen i hjørnet.

Molde hadde en halvtime på seg for å rette opp inntrykket, men det ville seg ikke i Kristiansund denne gangen. KBK styrte kampen inn til seier - og Molde falt ned til 2. plass bak Bodø/Glimt etter to tap på rad.

NTB_VJDxRXzg8sw.jpg
Agon Mucolli feirer 2-0 foran supporterne i Kristiansund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Vi må hjem å gjøre opp status ærlig og redelig så får vi se om vi klarer å slå tilbake, sa Molde-trener Erling Moe etter kampen.

At Bodø/Glimt vant igjen ville ikke Molde-treneren legge for mye i. Han var mer opptatt av hva han selv hadde å tenke på i ukene som kommer.

– Det Bodø/Glimt gjør det må jeg drite i. Jeg må tenke på hva jeg har her, sa Molde-treneren.

Kristoffer Haugen var svært skuffet over prestasjonene som ble vist.

– Det var en jevn kamp helt frem til de scorer, så mister vi helt fasongen. Vi klarer ikke å skape noen ting fremover. Det er litt typisk lokaloppgjør. Når de får to kjappe scoringer virker det som vi mister helt rytmen og troa på det. Vi har våre sjanser i første omgang, som vi bør score på. De har ikke all verden med sjanser utenom målene. Det er en kamp hvor målene preger oss. Det er alt for dårlig, det er bare å ta en samling i bunn. Nå har vi to tap på rad, så etter landslagspausen må vi skjerpe oss, sa Haugen.

Spillerbørsen: RB-børsen straffet moldespillerne hardt etter en trist forestilling mot naboen KBK. Sheriff Sinyan fikk 4 - resten fikk 2 og 3.

Kjedelig å se - men her er høydepunktene.

Molde hadde allerede spilt runde 16 i midten av juni, og når Bodø/Glimt vant både runde 16 og 17, gikk de forbi Molde øverst på tabellen.

Eliteserien 2021 - Runde 16 
Molde - Sarpsborg 08 (spilt allerede 16. juni)4-1
Bodø/Glimt - Kristiansund3-0
Stabæk - Mjøndalen1-1
Strømsgodset - Brann3-1
Haugesund - Lillestrøm 0-3
Sandefjord - Tromsø 1-1
Vålerenga - Viking1-1
Rosenborg - Odd5-0
Eliteserien 2021 - Runde 17 
Kristiansund - Molde 2-0
Tromsø - Bodø/Glimt2-3
Mjøndalen - Lillestrøm 1-2
Brann - Haugesund 1-3
Odd - Strømsgodset0-1
Sarpsborg 08 - Sandefjord5-0
Viking - Rosenborg2-1
Vålerenga - Stabæk3-1
PlassLagKamperMålPoeng
1.Bodø/Glimt1736-1734
2.Molde1741-2233
3.Kristiansund1722-1929

Neste runde: Storseier og tilbake på topp!

Alt om MFKs kamper i Eliteserien 2021 her!

Alt om MFKs kamper i cupen her!

Eller mer interessert i Europa. Alt om de kampene her!

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 11.07.2024, oppdatert: 15.07.2024
Skrevet av: Øyvind Brunvoll