Videre i cupen med mange debutanter

BILDET: Eirik Hestad gratulerer fem moldedebutanter etter 4-1. fra venstre Albert Braut Tjåland, Gustav Nyheim, Niklas Ødegård, Mathias Fjørtoft Løvik og Anders Børset. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

1-4 Albert Braut Tjåland (90+3)

Moldes lag: Oliver Petersen - Erling Knudtzon (Adrian Ugelvik fra 46), Martin Bjørnbak (Anders Børset fra 74), Birk Risa, Mathias Fjørtoft Løvik - Fredrik Aursnes (Gustad Nyheim fra 74), Emil Breivik - Niklas Ødegård, Magnus Grødem, Ola Brynhildsen (Eirik Hestad fra 65) - David Datro Fofana (Albert Braut Tjåland fra 83).

Gult kort: ingen

Molde hadde som ventet ingen større problem med første hinder i norgesmesterskapet. Molde stilte et sterkt mannskap - og for Spjelkavik var dette første obligatoriske kamp siden 2019. Covid-pausen var lengre for lagene nede i divisjonene enn for de beste lagene. Molde kom rett fra 3-0 over sveitsiske Servette.

Niklas Ødegård og Mathias Fjørtoft Løvik debuterte fra start, og spillere som Magnus Wolff Eikrem og Ohi Omoijuanfo ble spart denne varme sommerdagen på Sunnmøre.

Mathias Fjørtoft Løvik på vei til garderoben og A-lagsdebut fra start på Spjelkavik Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde skapte mange store sjanser før pause,  men keeper Henrik Reite Hansen stoppet alle forsøk. Det skulle gå over en halvtime før ballen lå i mål.  Fredrik Aursnes slo inn fra høyre, og Magnus Grødem headet inn 1-0 til MFK.

Molde fortsatte presset, men keeper hadde en stor dag. Og Spjelkavik var skumle på innkast. Øyvind Hagens lange kast skapte farligheter foran mål.

Men om Spjelkavik hadde håp om cupbombe, forsvant håpet midtveis i 2. omgang. 2-0 kom da Aursnes spilte gjennom Fofana. Ivorianeren parkerte alle med farta, og aleine med keeper scoret han enkelt.

Tobias Sagli prøver å stoppe David Fofana på Spjelkavik Stadion .Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Og et par minutt seinere fikk Brynhildsen ballen fra Grødem og banket den i mål på volley.

Ola Brynhildsen setter inn 3-0-målet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Tre minutt før slutt fikk Spjelkavik sitt trøstemål. Keeper Petersen bommet på en utboksing, og Øyvind Heia kunne trille ballen i åpent mål.

4-1 kom tre minutt på overtid. Gustav Nyheim stormet i angrep, men ble taklet da han kom en mot en . Ballen gikk imidlertid til 17-åringen Albert Braut Tjåland som gjorde som sin mer kjente fetter, satte ballen i mål.

Albert Braut Tjåland setter inn 1-4 målet forbi Henrik Reite Hansen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Enkel seier - og viktig spilletid for Moldes unge talent.