Scoringsfest - klar for semifinale!

BILDET: Magnus Wolff Eikrem spilte en stor kvartfinale og satte inn Moldes andre mål til stor jubel fra både medspillere og publikum. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

4-2 Martin Linnes (90+2)

Moldes lag: Jacob Karlstrøm - Eirik Haugan, Benjamin Tiedemann, Birk Risa - Martin Linnes, Sivert Mannsverk, Etzaz Hussain, Kristoffer Haugen - Eirik Ulland Andersen Markus Kaasa fra 89), Magnus Wolff Eikrem (Emil Breivik fra 90), Ola Brynhildsen (Erling Knudtzon fra 75).

Rødt kort: Steffen Lie Skålevik, Sarpsborg (85)

Gule kort: Linnes og Haugen

Målfest, keepertabber og rødt kort - det er noen av ingrediensene fra kvartfinalen mellom Molde og Sarpsborg 08. Sjøl om dette var kvartfinalen for 2021, ble kampen spilt våren 2022 (bare de tre første rundene ble spilt i covidåret 2021).

Jakob Karlstrøm hadde ikke sin beste dag i moldemålet. Allerede etter fem minutt er han uoppmerksom når han skal spille ut ballen. Utspillet ble blokkert av Guillermo Molins, og ballen spratt til Mikkel Maigaard. Han hadde full kontroll og sendte ballen i åpent mål.

Molde kom seg etter hvert til hektene, og anført av en meget opplagt Magnus Wolff Eikrem kom leget til store sjanser. Målet kom etter drøyt 20 minutt. Ulland Andersen og Linnes kombinerte på høyresiden, og det perfekte innlegget kastet Ola Brynhildsen seg fram på og satte ballen i mål fra kort hold.

Ola Brynhildsen kaster seg fram og setter inn 1-1 i duell med Bjørn Inge Utvik. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

1-1 til pause ga et greit bilde av det som hadde skjedd, men etter pause tolk det ikke lang tid før Molde tok føringen. Kristoffer Haugen stormet opp på venstresiden og la inn. Der fikk Magnus Wolff Eikrem god treff med utsiden av høyrefoten, og keeper rakk bare slå ballen videre inn i mål.

Magnus Wolff Eikrem setter inn 2-1 forbi keeper Anders Kristiansen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Men et kvarter før slutt skulle Sarpsborg få utligningen. Og igjen må scoringen karakteriseres som keeperfeil. Han går ut i feltet for å plukke et høyt innlegg, men ombestemmer seg underveis og havner i ingenmannsland. Kristoffer Haugen taper hodeduellen med Steffen Skålevik som kan heade inn i tomt mål.

Jacob Karlstrøm fortviler etter at Steffen Lie Skålevik har satt inn 2-2. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Heldigvis var Molde i scoringshumør, slik at forsvarstabbene ikke fikk betydning for avansementet. Fire minutt etter at sarpingene hadde utlignet, fant Eikrem Ulland Andersen med en nydelig pasning på venstresiden. Ulland stormet fram, fintet bort en forsvarer og curlet ballen elegant inn i lengste hjørne. Flott angrep og nydelig avsluttet.

3-2! Eirik Ulland Andersen skrur ballen bort i lengste hjørne. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Nå raknet det for bortelaget, og det hjalp ikke at Steffen Skålevik fikk rødt kort etter en saftig og altfor sein takling av Sivert Mannsverk fem minutt før slutt.

Molde avsluttet kampen med en flott opprulling to minutt på overtid. Hussain ga til Eikrem som igjen fant Linnes til høyre. Han plasserte ballen trygt i mål og fastsatte resultatet til 4-2. Og Molde kunne forberede seg til semifinale!

Martin Linnes avsluttet en flott opprulling med å sette inn Moldes fjerde scoring. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

- Det var ikke akkurat noen topp prestasjon av oss, men vi går videre, og det er det viktigste. Vi er nede i bollen, og det er godt, sier Magnus Wolff Eikrem til NRK etter kampen.