Iskald 19-åring sikret Molde fortjent cupgull

BILDET: Sivert Mannsverk løfter pokalen på Ullevaal etter å ha scoret seiersmålet på straffespark. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde - Bodø/Glimt 1-0

Cupen 2021 - Finale!
Ullevaal stadion - 1. mai 2022

Tilskuere: 19.657

1-0 Sivert Mannsverk (straffespark 76)

Moldes lag: Jacob Karlstrøm - Martin Bjørnbak, Benjamin Tiedemann Hansen, Birk Risa - Martin Linnes, Sivert Mannsverk, Emil Breivik, Kristoffer Haugen (Erling Knudtzon fra 80) - Eirik Ulland Andersen (Markus Kaasa fra 34), Magnus Wolff Eikrem (Magnus Grødem fra 80), Ola Brynhildsen (Rafik Zekhnini fra 85).

Gule kort: Breivik, Tiedemann Hansen

Molde hentet sitt femte cupgull da oddsfavoritten Bodø/Glimt ble slått 1-0 på Ullevaal. Molde hadde rikelig med muligheter til å avgjøre med spillemål, men det måtte straffespark til for å sette ballen bak Nikita Haikin i Glimt-målet. Målscorer: en iskald 19-åring som nylig hadde kommet fra Sogndal til Molde.

1-0! Nikita Haikin klarer ikke å redde straffesparket fra Moldes Sivert Mannsverk. Foto: Terje Pedersen / NTB

Cupfinalen 2021 måtte i likhet med de tre siste utslagsrundene spilles på våren i 2022. Det bidro nok til at "bare" knapt 20.000 så kampen fra tribunen - til tross for at det var første cupfinale siden Viking vant i 2019.

Bodø/Glimt øynet sjansen til å ta sin første "The Double" etter å ha sikret seriegullet i vinter. Men Molde ville det annerledes. Straffesparket ble dømt et kvarter før slutt da Brede Moe taklet Magnus Wolff Eikrem. Glimt-supportere og spillere raste mot det de mente var et billig straffespark.

Magnus Eikrem var imidlertid klar på at det var riktig dømt.

Magnus Wolff Eikrem felles av Brede Moe og Molde får straffespark. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Ja, jeg er ganske klar på at det straffe. Jeg ser han komme inn og jeg prøver å blokkere ballen, sa Eikrem til VG. "Synderen" Brede Moe sa dette:  - Jeg skjønner det er mulig å blåse, men synes også det går an å la den gå når jeg ser den. Jeg «toucher» jo ballen nesten samtidig som foten hans. Ikke den tydeligste jeg har sett.

Uansett var Sivert Mannsverk sikker fra 11-meteren.

– Det eneste jeg tenkte på var gevinsten av å score og at det er en blå vegg som tar av. Du kan ikke tenke på konsekvensene. Det var helt vanvittig, sa 19-åringen til VG.

Men det skjedde sjølsagt mer i kampen enn den viktige scoringen.

Før pause hadde Molde en rekke store sjanser. Ola Brynhildsen hadde de største. Etter 21 minutter dro han opp et klokkereint brassespark som så vidt ble blokkert.

Bare nesten for Ola Brynhildsen - her med brassespark som hadde fortjent en bedre skjebne. Foto: Terje Pedersen / NTB

To minutt etter klinker han til på nytt etter en corner - nå fyker ballen noen centimeter utenfor. Og rett før pause stormet han inn i feltet og skyter - men ballen går via en forsvarer inn til keeper.

Også Magnus Wolff Eikrem fikk en stor mulighet. Skuddet sneiet omtrent vinkelen!

Det som ikke var like bra var at Eirik Ulland Andersen pådro seg en stygg skade i en duell etter en drøy halvtime. Dette satte ham ute i lang tid etterpå.

En skadd Eirik Ulland Andersen måtte hjelpes av banen etter en drøy halvtime i cupfinalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Etter pause fortsatte Eikrem og Brynhildsen med å lage trøbbel for Glimt-forsvaret, men ballen ville ikke i mål. Ikke før det omtalte straffesparket et kvarter før slutt.

Og Molde hadde en stor mulighet til å gjøre 2-0 ti minutt seinere. Men spillemål skulle det aldri bli. Heller ikke da Bodø/Glimt fikk sin eneste store sjanse fire minutt på overtid. Boniface fikk headet inne i moldefeltet, men ballen gikk til side for målet.

Mens Molde jublet, var Glimt-trener Kjetil Knutsen klar på at Molde vant fortjent.

– I dag fikk vi det vi fortjente, og det var en sølvmedalje.

Moldespillerne og støtteapparatet jubler for cupgull på Ullevaal Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Dermed var det Molde som kunne ta trappene opp til Sandra Borch og Arne Larsen Økland som hadde et lager med pokaler å dele ut. Molde hadde tatt sitt cupgull nr. 5, og fotballåret 2022 hadde så vidt begynt!

Kaptein Magnus Wolff Eikrem i midten med kongepokalen etter at cupgullet var sikret på Ullevaal. Foto: Terje Pedersen / NTB

Spillerbørsen: Romsdals Budstikke belønnet Sivert Mannsverk med 9 poeng på en svært høy børs i cupfinalen. Emil Varhaugvik Breivik fikk 8, resten fikk 7!

Sjekk den deilige videoen med cupfinalefest her!

06 Boys og Jesper Jenset sto bak den offisielle cupfinalelåten til MFK. Se videoen her!