Eikrem-dobbel sendte Molde til cupfinale!

BILDET: Så gøy er det å sikre billett til cupfinale på Ullevaal! Sivert Mannsverk, Magnus Eikrem og Ola Brynhildsen feirer scoring. Foto: Svein Ove Ekornesvåg /NTB

3-0 selvmål Ari Leifsson (87)

Moldes lag: Jacob Karlstrøm - Eirik Haugan, Benjamin Tiedemann, Birk Risa - Erling Knudtzon, Sivert Mannsverk (Emil Breivik fra 90), Etzaz Hussain, Kristoffer Haugen - David Datro Fofana (Eirik Ulland Andersen fra 54), Magnus Wolff Eikrem (Magnus Grødem fra 83), Ola Brynhildsen (Markus Kaasa fra 90).

Gult kort: Birk Risa

Siste hinder før cupfinale! Molde sikret seg billetten til Ullevaal etter en sterk 2. omgang med to scoringer av Magnus Wolff Eikrem og et sjølmål.

Det var Strømsgodset som startet best. De skapte imidlertid lite foran mål, og Molde tok mer over mot slutten av omgangen. Det førte til at det to ganger smalt i stolpene. Først et skudd fra Etzaz Hussain, og deretter en i tverrliggeren fra Birk Risa.

Birk Risa treffer tverrliggeren i 1.omgang. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde holdt på å rote det til med en forsvarstabbe i starten av 2. omgang, men slapp heldigvis med skrekken. I stedet kunne nesten 4000 på tribunen juble over scoring et kvarter ut i omgangen. Nydelig forarbeid fra Etzaz Hussain ga Magnus Eikrem sjansen. Han trillet ballen arrogant ned i lengste hjørnet til 1-0!

1-0! Magnus Wolff Eikrem trillet ballen i mål i rein Messi-stil! Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Og 2-0 var ikke mindre vakker. Erling Knudtzon brøt da Godset skulle spille seg ut. Han serverte  maestro Eikrem som klinket ballen opp i vinkelen fra 14 meter. Nå luktet det cupfinale!

2-0! Magnus Wolff Eikrem og Ola Brynhildsen kjenner lukta av cupfinale! Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Strømsgodset hadde hatt sine sjanser ved Fred Friday i 2. omgang, og det var smått utrolig at Friday ikke scoret i denne kampen. En gang var det nesten ferdigscora da Tidemann og Karlstrøm kolliderte etter en misforståelse.

Fred Friday klarte ikke å utnytte sjansen han fikk servert av Jacob Karlstrøm og Benjamin Tiedemann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Men det var Molde som styrte det meste etter pause. Og det skulle bli 3-0 også. En corner fra høyre er så vidt innom Kristoffer Haugen før den treffer Ari Leifsson og spretter i mål.

Dermed var det bare å bestille rom i Oslo 1. mai til årets første cupfest (bare et halvt år til cupfinale for 2022). Motstander på Ullevaal blir Bodø/Glimt som to uker seinere slo Viking 2-1 på Aspmyra.

Jubler for cupfinale: Erling Knudtzon (tv), Magnus Wolff Eikrem, Birk Risa, Magnus Grødem, Kristoffer Haugen og Sivert Mannsverk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

For Magnus Eikrem ville dette bli hans første cupfinale sjøl om han ble cupmester med Molde allerede i 2013. Den gangen var han solgt til Heerenveen slik at han ikke fikk med seg finalen.

– Det er fantastisk. Nå skal vi til Ullevaal. Vi gleder oss som bare det. Vi (Molde-supporterne) må bare fylle vår side og gjøre den blå, sa Eikrem til NRK.

Eirik Ulland Andersen gledet seg også etter seieren.

– Det var en tøff kamp. Vi spiller en ganske dårlig første omgang, men så vet vi hvor mye offensiv kraft vi har, og at vi alltid scorer mål. Vi var litt heldige som ikke slapp inn et mål i dag, men det er sterkt å score tre, sa Ulland Andersen til NRK..