Drømmescoring, dramatikk og cupseier

BILDET: Kristoffer Haugen har scoret årets mål og sendt Molde til kvartfinalen i cupen! Foto: Marius Simensen / NTB

3-2 Kristoffer Haugen (118)

Moldes lag: Jacob Karlstrøm - Eirik Haugan, Benjamin Tiedemann, Birk Risa - Martin Linnes (Erling Knudtzon fra 91), Sivert Mannsverk (Rafik Zekhnini fra 80), Emil Breivik (Etzaz Hussain fra 46), Kristoffer Haugen - David Datro Fofana, Magnus Wolff Eikrem (Eirik Ulland Andersen fra 72), Ola Brynhildsen (Markus Kaasa fra 100).

Gule kort: Karlstrøm, Fofana, Linnes, Hussain, Wolff Eikrem, Haugen

For en dramatikk! For noen mål! Og for en måte å ta seg til kvartfinale på! Molde lå under fram til det gjensto 8 minutt av ordinær tid - men fikk ekstraomganger. Og her lå Molde under til det gjensto 4 minutt av 2. ekstraomgang. Men så skapte Fofana magi og utlignet. Og til slutt var det Kristoffer Haugen som gjorde sitt livs mål med et saksespark! Glemte vi å nevne et reddet straffespark?

Det var 172 dager siden forrige cupkamp, men ettersom 2021 også var en covidpreget sesong, måtte cupen for 2021 ferdigstilles i 2022. Men i 10 grader ble denne søndagskvelden i mars en fotballkveld å huske! Vinneren av denne kampen skulle møte Sarpsborg i kvartfinalen.

Det startet ikke bra. Allerede etter 8 minutt fikk Odd straffespark. Jacob Karlstrøm stoppet Josef Baccay, og Tom Erik Hagen dømte straffe til Odd og gult kort til moldekeeperen. Men Karlstrøm gjorde det bra igjen da han reddet straffesparket til Tobias Lauritsen.

Jacob Karlstrøm reddet straffesparket fra Tobias Lauritsen. Foto: Marius Simensen / NTB

Men så var det Lauritsen som skulle få sin revansj. Klokka viste 12 minutt da han chippet videre et innlegg til Filip Jørgensen som fra kort hold satte inn 1-0 for Odd. Og klubben som fra før hadde 12 cupmesterpokaler i skapet så muligheten for et nytt cupeventyr.

Odd ledet fortjent til pause, men etter hvilen kom Molde mer og mer. Målet kom ikke før det gjensto åtte minutt. Eirik Ulland Andersen hadde kommet innpå for Eikrem ti minutt tidligere, og nå var han på rett plass da Kristoffer Haugen sendte ballen inn i feltet. Fra 11 meter klinket han ballen rett opp i vinkelen!

Eirik Ulland Andersen utlignet på mesterlig vis og sørget for ekstraomganger. Foto: Marius Simensen / NTB

Dermed ble det ekstraomganger, og her dominerte Molde fullstendig. Men Odd var effektive da de først fikk sjansen. Like før 1. ekstraomgang var ferdig, løp innbytteren fra Færøyene, Gilli Rolantsson, seg fri på bakre stolpe og headet inn det mange trodde skulle bli seiersmålet.

Gilli Rolantsson Sørensen feirer i ekstraomgangene og øyner avansement! Foto: Marius Simensen / NTB

Molde MÅTTE ha mål. Og etter 110 minutt trodde alle på stadion at Molde skulle få straffe etter en hands. Ifølge Romsdals Budstikke skulle Molde hatt fem straffespark i løpet av kampen, men heller ikke denne gangen ble det blåst.

Målet skulle komme likevel. Og for en fantastisk måte å gjøre det på! Erling Knudtzon kom til innlegg fra høyrekanten, og Fofana hadde plassert seg perfekt. Han dempet ballen på brystet, vippet den opp med høyrefoten og brukte samme fot til å dunke ballen i mål. Fenomenalt!

2-2! Datro David Fofana kjørte rene trikseoppvisningen før han dundret inn utligningen. Foto: Marius Simensen / NTB

Og hvis den scoringer var flott, skulle Kristoffer Haugen toppe hele greia to minutt seinere. Fofana la inn fra venstre, og inne i feltet sto Kristoffer Haugen og tok den på direkten og brassesparket inn seiersmålet! Årets scoring på Aker stadion kom allerede 13. mars!

Kristoffer Haugen ser at brassesparket har gått i mål. Og Molde er videre etter en ellevill snuoperasjon! Foto: Marius Simensen / NTB

– Jeg får høre hver dag hvor stiv jeg er, så de var nok overrasket over at jeg klarte å dra frem et slikt c-moment, gliste Kristoffer Haugen til NRK etter kampen.