BILDET: Fredrik Sjølstad måtte slukkøret rusle av banen etter å ha fått sitt andre gule kort. Her viser han Molde-benken at det er han selv som ble holdt og ikke omvendt. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

2-1 Marcos Vales Gonzalez (90)

Moldes lag: Andreas Linde, Martin Bjørnbak, Fredrik Sjølstad, Marcus Holmgren Pedersen (Henry Wingo fra 82), Kristoffer Haugen, Tobias Christensen (Sheriff Sinyan fra 44), Etzaz Hussain, Fredrik Aursnes, Eirik Hestad Erling Knudtzon fra 75), Ola Brynhildsen (Eirik Ulland Andersen fra 82), Leke James (Ohi Omoijuanfo fra 75)

Rødt kort: Fredrik Sjølstad (2 gule etter 41 min). Gule kort: Leke James, Sheriff Sinyan og Erling Moe.

Molde hadde sjansen til å komme opp på samme poengsum som serielederne fra Bodø, men da måtte dumpekandidat Sandefjord slås på bortebane. Slik skulle det ikke gå.

Molde tok riktignok oppskriftsmessig ledelsen ved Ola Brynhildsen etter 14 minutt. Han satte ballen kontant i mål etter godt forspill av Kristoffer Haugen. Men Sandefjord slo raskt tilbake. Brynhildsen spilte ballen bakover, og Fredrik Sjølstad mista fotfestet og mistet ballen. Ruben Alcaraz var oppmerksomt frampå, snappet ballen og satte den i mål via Martin Bjørnbak.

Ola Brynhildsen kom aleine gjennom på stillingen 1-1 og kunne avgjort kampen i Moldes favør. Men det ble bom - og tap. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Og vondt skulle bli verre for midtstopper Sjølstad. Etter 41 minutt holdt han Marcos Celorrio lenge nok til at dommeren ga ham kveldens andre gule kort, og dermed måtte Molde spille de siste 50 minuttene med en mann mindre.

Sjølstad fortvilte i intervju med Eurosport:

– Jeg må først starte med å si unnskyld til lagkamerater, fans og alt. For det ble skjebnesvangert. Men så skal det sies at det aldri skulle vært gult kort det andre der. Dessverre helt horribelt dømt. Det ble et utslagsgivende rødt kort. Det var han som holdt meg hele veien, sa Sjølstad til Eurosport.

– Dette er en kveld jeg vil glemme fortest mulig, men dette er fotball og det er ingen grunn for meg til å legge meg nedpå nå. Selv om jeg aldri skulle vært utvist, er dette en tung, tung kveld for meg, sa midtstopperen til Romsdals Budstikke.

Erling Moe var langt fra fornøyd med dømmingen i Sandefjord og fikk gult kort av dommer Mohammad Aslam. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Etter pause mistet Molde det overtaket de hadde hatt før pause, men laget hadde store sjanser til å vinne likevel. Ola Brynhildsen hadde muligheten da han kom aleine gjennom, men ballen ville ikke i mål. Det var imidlertid Sandefjord som skulle stjele seieren. Et minutt ut i tilleggstida var Molde nede i ni mann på banen etter at Bjørnbak måtte ut - og alle bytter var gjort.

Marc Vales finter ut Andreas Linde og scorer på straffe for Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sandefjord fikk straffespark - og det satte Marc Vales i mål. Dermed måtte Molde reise poengløse hjem - og se Bodø/Glimt stikke av på tabellen.

Spillerbørsen: Laber RB-børs etter skuffende tap. Fire spillere endte på 5: Andreas Linde, Martin Bjørnbak, Kristoffer Haugen og Etzaz Hussain.