Prestisjeseier mot seriemesteren

BILDET: Magnus Wolff Eikrem feirer 1-1-scoringen mot Bodø/Glimt på Aker Stadion. Bak fortviler Marius Høibråten og keeper Nikita Haikin. Eirik Hestad jubler i midten bak. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

4-2 Vegard Leikvoll Moberg (62)

Moldes lag: Andreas Linde, Martin Bjørnbak, Stian Rode Gregersen, Marcus Holmgren Pedersen (Erling Knudtzon fra 82), Kristoffer Haugen, Magnus Wolff Eikrem (Martin Ellingsen fra 75), Etzaz Hussain, Fredrik Aursnes, Eirik Hestad, Mathis Bolly (Ola Brynhildsen fra 63), Ohi Omoijuanfo.

Gule kort: Gregersen, Holmgren Pedersen, Aursnes, Hestad

Serien var for lengst avgjort, så det ble ingen «gullkamp» da Molde vant prestisjeduellen hjemme mot årets suverene seriemester fra Bodø. Og gledelig var det at publikumstallene kunne justeres opp fra 200 til 600 i tide til kampen mellom Norges to beste lag.

Magnus Wolff Eikrem satte inn Moldes første scoring i toppkampen mot Bodø/Glimt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

De gulkledde tok ledelsen ved Tounekti som fikk sjansen fra start, men Molde slo raskt tilbake. Eirik Hestads skudd ble reddet på streken, men Magnus Wolff Eikrem var påpasselig framme på returen og sørget for 1-1. Rett før pause kom Ohi aleine mot keeper, og han gjorde ingen feil. 2-1 - og sju kampers «måltørke» var over!

Ohi Omoijuanfo feirer 2-1-scoringen mot Bodø/Glimt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Jeg har sett og lært av Moa (Mattias Moström). Han er jo kongen av utsideavslutninger, og det var derfor jeg pekte rett bort på ham etter scoringa. Vi har stått mye igjen etter trening. Da gjør han det hver eneste gang, sa Ohi til Rbnett etter kampen.

Bodø-keeper Nikita Haikin så ikke ut til å ha våkna helt etter hvilen, for to minutt ut inn i 2. omgang serverte han Eirik Hestad 3-1 på sølvfat med en håpløs feilpasning.

Keeper var heller ikke helt med da Mathis Bolly og Eikrem kombinerte seg fram til 4-1. Bolly løp først fra tre forsvarere, og pasningen videresendte Eikrem i mål fra 16 meter.

Hektisk i moldeforsvaret når Bodø/Glimt presser for å komme tilbake i kampen. Andreas Linde ordner opp. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Da hjalp det ikke for serielederne at Vegard Leikvoll Moberg ble frispilt og satte inn reduseringen en halvtime før slutt.

Vegard Moberg setter 4-2 forbi keeper Andreas Linde. Stian Gregersen klarte heller ikke hindre reduseringen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde styrte inn til seier og påførte Bodø/Glimt det som skulle bli det eneste tapet i rekordsesongen.

Spillerbørs: To spillere ble belønnet med 7 på Romsdals Budstikkes spillerbørs: Eirik Hestad og Magnus Wolff Eikrem.