Kontrollert seier i kulda

BILDET: Haugesunds keeper Helge Sandvik og Benjamin Tiedemann Hansen prøver forgjeves å stoppe 1-0-scoringen til Etzaz Hussain. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

2-1 Ola Brynhildsen (12)
3-1 Selvmål (Alexander Ballegaard Ammitzbøll) (48)

Moldes lag: Andreas Linde, Birk Risa, Sheriff Sinyan, Stian Rode Gregersen (Martin Ellingsen fra 66), Marcus Holmgren Pedersen, Etzaz Hussain, Fredrik Aursnes (Tobias Christensen fra 84), Eirik Hestad, Magnus Wolff Eikrem (Mathis Bolly fra 74), Ola Brynhildsen (Erling Knudtzon fra 84), Ohi Omoijuanfo.

Gule kort: Hussain, Eikrem, Knudtzon.

Molde tok et nytt steg mot sølvmedaljer bak suverene Bodø/Glimt da Haugesund ble sendt hjem med 1-3 i bagasjen fra et iskaldt Aker stadion.

Koronaavstand og kaldt på tribunen under eliteseriekampenmellom Molde og Haugesund på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

De 600 på tribunen fikk sett en forrykende start av Molde. 1-0 kom allerede etter 7 minutt og glitrende angrepsspill. Etter kombinasjoner mellom Fredrik Aursnes og Eirik Hestad, kunne Magnus Wolff Eikrem hoppe over ballen, slik at den gikk til Ole Brynhildsen. Han sendte ballen videre til Etzaz Hussain som banken ballen i mål fra 18 meter. Vakkert!

Etzaz Hussain banker inn 1-0 fra distanse forbi keeper Helge Sandvik. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Haugesund svarte raskt. Peter Therkildsen fikk treff på halv volley, og ballen spratt i mål via Stian Gregersen.

Så gikk det bare ett minutt før Molde igjen var i ledelsen. På nytt fine kombinasjoner - nå mellom Eikrem og Birk Risa. Ola Brynhildsen satte ballen i mål.

Ola Brynhildsen setter inn 2-1 forbi keeper Helge Sandvik. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Etter pause hadde folk knapt fått i seg kaffen før Molde hadde økt ledelsen. Denne gang med litt hjelp. En hard corner fra Magnus Wolff Eikrem traff Alexander Ammitzbøll som satte ballen i eget mål.

Alexander Ammitzbøll (bak t.v.) scorer sjølmål. Stian Gregersen til høyre kan konstatere at Molde leder 3-1. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Flere mål ble det ikke denne kalde novemberkvelden, men tabellen begynte å varme. De andre resultatene gikk Moldes vei, og nå var avstanden ned til 3. plassen blitt seks poeng. Og ettersom det brøt ut covid-smitte i Odd, ble det nye rokeringer i terminlista i resten av sesongen som skulle gjøres ferdig så vidt før julaften.

Spillerbørs: Romsdals Budstikke ga 7 til to spillere: Stian Gregersen og Etzaz Hussain.

Marcus Holmgren Pedersen (tv), Etzaz Hussain, Ohi Omoijuanfo, Mathis Bolly og Eirik Hestad takker supporterne etter trygg seier mot Haugesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB