BILDET: John Kitolano tusler av banen etter å ha fått rødt kort rett etter pause. Foto: Terje Pedersen / NTB

Moldes lag: Andreas Linde, Martin Bjørnbak (Martin Ellingsen fra 46), Sheriff Sinyan, John Kitolano, Marcus Holmgren Pedersen, Tobias Christensen (Henry Wingo fra 51), Etzaz Hussain (Eirik Hestad fra 83), Fredrik Aursnes, Ola Brynhildsen (Erling Knudtzon fra 83), Eirik Ulland Andersen (Mathis Bolly fra 60), Ohi Omoijuanfo.

Rødt kort: Kitolano etter 47 min. Gult kort: Ulland Andersen.

Molde kom rett fra europacup på Kypros, og Erling Moe hvilte ni fra startoppstillingen mot Qarabag. For Molde var Europa-spill viktigere enn ligakamper - Ferencvaros var neste hinder om få dager.

Vålerengas Christian Dahle Borchgrevink og Ohi Omoijuanfo i tøff duell på Intility Arena. Foto: Terje Pedersen / NTB

Og Molde fikk slite mot et Vålerenga på medaljejakt. MFK hadde riktignok mange muligheter til å ta ledelsen i 1. omgang, men effektiviteten var heller dårlig. I stedet var det Vidar Örn Kjartansson som kunne gjøre 1-0 etter et flott innlegg fra Christian Borchgrevink midtveis i 1. omgang.

Islendingen burde ha gjort 2-0 like etter pause da han fikk sjansen fra straffemerket. John Kitolano rev ned Aron Dønnum og fikk direkte rødt kort da klokka viste 47 spilte minutt. Heldigvis for Molde satte Kjartansson straffesparket over mål.

Og Vålerenga fortsatte med å brenne de utroligste målsjanser mot Moldes 10 spillere, slik at Molde faktisk hadde sjansen til poeng på sine få sjanser i 2. omgang. Men sju minutt kom den avgjørende scoringen for hjemmelaget. Aron Dønnum satte ballen i mål etter å ha blitt spilt fram av Bård Finne.

Vålerenga og Aron Dønnum jubler for scoring mot Molde. Foto: Terje Pedersen / NTB

Molde fikk til slutt sin scoring også, men da Henry Wingo satte ballen i mål på et langskudd, var det for seint for å skape ny spenning.

Betenkt Erling Moe og Trond Strande under kampen mellom Vålerenga og Molde. Foto: Terje Pedersen / NTB

Spillerbørs: Tre mann på 5 i Romsdals Budstikke: Andreas Linde, Marcus Holmgren Pedersen og Fredrik Aursnes.