Gauseth bommet - Molde tilbake på vinnersporet

BILDET: Andreas Linde redder straffesparket til Christian Gauseth i sluttminuttene og redder tre poeng for Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde - Mjøndalen 2-1

Eliteserien - Runde 6
Aker stadion - 5. juli:

1-0 Fredrik Aursnes (31)
2-0 John Kitolano (32)
2-1 Quint Jansen (61)

Moldes lag: Andreas Linde, Martin Bjørnbak, Martin Ellingsen, John Kitolano, Marcus Holmgren Pedersen, Tobias Christensen (Magnus Wolff Eikrem fra 69), Etzaz Hussain (Sheriff Sinyan fra 90), Fredrik Aursnes, Eirik Hestad (Eirik Ulland Andersen fra 82), Erling Knudtzon (Ola Brynhildsen fra 69), Ohi Omoijuanfo (Leke James fra 82).

Gule kort: Bjørnbak, Holmgren Pedersen.

Tilskuere: 200

Molde måtte tilbake på vinnersporet for å holde tritt med Bodø/Glimt som gikk fra seier til seier. Og Mjøndalen hjemme skulle i teorien være en grei oppgave. Og alt så lyst ut da Fredrik Aursnes klinket til fra 20 meter etter en drøy halvtime. Ballen føk som et prosjektil inn i hjørnet.

Fredrik Aursnes setter inn 1-0 på et nydelig langskudd. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Enda bedre ble det da John Kitolano bare minuttet etter økte til 2-0 etter flott forarbeid av Etzaz Hussain og Erling Knudtzon.

John Kitolano feirer 2-0. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Mjøndalen ga ikke opp, og et kvarter ut i 2. omgang kom reduseringen. En Mjøndalen-spiller ble felt like utenfor 16-.meteren, og Quint Jansen skjøt via muren og til side for en utspilt Andreas Linde i mål.

Quint Jansen treffer Tobias Christensen i Molde-muren og ballen skifter retning før den går i mål. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Dramatikken var ikke over. Fem minutt før 90 ble Dragsnes revet ned i feltet, og dommeren pekte på straffemerket. Moldegutten Christian Gauseth kunne sørget for ett poeng til de brunkledde, men Andreas Linde kastet seg til rett side og reddet både skuddet og poengene.

– Jeg føler jeg svikter laget mitt i dag. Det skal være mål. Veldig skuffa over meg selv, sa Gauseth til Eurosport.

Andreas Linde redder straffen til Christian Gauseth og sikrer tre poeng for Molde.vFoto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Spillerbørsen: Andreas Linde reddet seieren og sikret seg 8 på RBs spillerbørs. Erling Knudtzon fikk 7.

God stemning med John Kitolano og Ola Brynhildsen i intervjusonen etter kampen..Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB