Rødt kort og unødvendige baklengs

BILDET: Martin Ellingsen i tøff duell med Yan Eteki. Stian Gregersen og Roberto Soldado er tilskuere. Foto: Fermin Rodriguez / AP Photo / NTB

Granada - Molde 2-0

8-delsfinale Europa League 1. kamp
Estadio Municipal Nuevo Los Carmenes, Granada (Spania) - 11. mars 2021

Mål:
1-0 Jorge Molina (26)
2-0 Roberto Soldado (76)

Moldes lag: Andreas Linde - Marcus Holmgren Pedersen, Sheriff Sinyan, Stian Gregersen, Kristoffer Haugen - Eirik Hestad (Erling Knudtzon fra 65), Fredrik Aursnes, Martin Ellingsen - Magnus Wolff Eikrem, Bjørn Bergmann Sigurdarsson (David Datro Fofana fra 74), Eirik Ulland Andersen (Mathis Bolly fra 86).

Rødt kort: Ellingsen (71 - 2 gule). Gule kort: Sigurdarsson, Hestad, Wolff Eikrem.

To svake defensive prestasjoner var nok til å gi Molde et vanskelig utgangspunkt til returoppgjøret "hjemme" i Budapest. Med scoringer av stjernespillerne Molina og Soldado tok de et langt steg nærmere kvartfinale.

1-0 kom etter 26 minutt. Et langt utspill fikk sprette over den ene etter den andre med blå drakt, og til slutt kunne Jorge Molina komme aleine gjennom og sette ballen i mål. Det så ikke bra ut i Molde-forsvaret!

Bilde 2 Granada - Molde 2020-21.jpg
Jorge Molina jubler etter 1-0 mot Molde. Fredrik Aursnes ikke helt fornøyd med Moldes forsvarsspill da Molina plutselig var aleine gjennom etter utspill fra keeper. Foto: Fermin Rodriguez / AP Photo / NTB

Molde sleit med å komme til store målsjanser, men spillemessig sto de ikke noe tilbake for et godt spansk lag som hadde slått ut sterke Napoli i forrige runde. 
Men drøyt midtveis i 2. omgang skulle alt bli ganske mye vanskeligere for Molde. 

Martin Ellingsen hadde nylig fått gult kort da han kastet seg inn i en ny beintøff takling. Rødt kort, mente den polske dommeren. Og med 10 mot 11 ble det tøft for et moldelag som ellers gjennomførte en god bortekamp i Spania.

Bilde 4 Granada - Molde 2020-21.jpg
Martin Ellingsen i kamp mot Dimitri Foulquier i Granada. Det endte med to gule på kort tid og tidlig exit for Ellingsen. Foto: Fermin Rodriguez / AP Photo / NTB

Veteranen Roberto Soldado, med fortid i Real Madrid, Valencia og Tottenham og med flere landskamper for Spania, fikk sjansen fra hjørnet av 16-meteren. På volley skjøt han et glimrende skudd som gikk inn helt nede i nærmeste hjørne. Andreas Linde var etter ballen, men klarte ikke å redde slik han hadde gjort så fantastisk som i de to kampene mot Hoffenheim i forrige runde. Linde hadde derimot en glitrende redning som hindret 3-0 litt seinere.

Trener Erling Moe var fornøyd med spillet, men ikke med feilene og resultatet i Granada. Statistikken viste at Molde hadde mer ball enn spanjolene, og sjansestatistikken var hårfint bedre for Granada.

– Vi står ikke tilbake noe ferdighetsmessig for et La Liga-lag på det nivået. Jeg synes igjen det viser at vi tar steg. Vi spiller om kvartfinale og er med. Vi bør være dyktigere for å unngå feilene vi gjør, og være skarpere på siste tredel, men jeg synes det viser at vi er på tur fremover når vi har sånne prestasjoner utenfor sesong, sa Moe til VG.

Bilde 3 Granada - Molde 2020-21.jpg
David Datro Fofana går ned like utenfor 16-meteren. Foto: Fermin Rodriguez / AP Photo / NTB

Magnus Wolff Eikrem var frustrert etter tapet. 

– Jeg føler vi spiller veldig bra til tider. Da er det alltid skuffende å tape når det er en så stor kamp. Alle er frustrerte, sa en ordknapp Eikrem til VG i hotellobbyen.

Nå var det bare å gjøre seg klar til returkampen - som på grunn av pandemi-restriksjonene ikke kunne spilles i Molde, men i ungarske Budapest.

Du kan se høydepunkt fra kampen her!

Spillerbørsen: Romsdals Budstikke ga 7 til Fredrik Aursnes og Marcus Holmgren Pedersen. Stian Gregersen var eneste som fikk 6.

Her finner du resten av Moldes kamper i Europa i 2020/21-sesongen.

Annonse fra Eliteserien: