Omstridt straffe ødela for Molde-seier

BILDET: Dommer Carlos Del Cerro Grande ville ikke høre på Moldes protester etter noen svært omdiskuterte hands-fortolkninger. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

3-3 Ihor Kharatin (87)

Moldes lag: Andreas Linde - Henry Wingo, Stian Gregersen, Martin Ellingsen, Kristoffer Haugen - Fredrik Aursnes, Etzaz Hussain - Eirik Hestad, Magnus Wolff Eikrem (Ohi Omoijuanfo fra 81), Erling Knudtzon (Ola Brynhildsen fra 57) - Leke James (Mathis Bolly fra 89).

Gule kort: Aursnes, Knudtzon, Hussain, Gregersen

Det meste skulle handle om hands, straffespark og en spansk dommer etter en høydramatisk playoffkamp på Aker stadion. Dette hele endte 3-3 og et godt utgangspunkt for ungarske Ferencvaros før returoppgjøret.

Men tilbake til hands og straffespark. På 2-2 fyrer Leke James av og treffer hånda til en Ferencvaros-spiller som gjør kroppen større med armen ut fra kroppen. Dommeren bruker VAR og går ut for å se sjøl før han sier at dette ikke er straffespark.

På stillingen 3-2 til Molde peker dommeren på straffemerket etter at Ola Brynhildsen står på 16-meterstreken og blir truffet i arma som er inntil kroppen. Skuddet blir avfyrt fra en meters hold. Nå peker dommeren på straffemerket. Og han bryr seg ikke med å sjekke VAR-skjermen. Ferencvaros scorer på straffen og kan ta med seg bortemålsregelen hjem til Ungarn.

– Det at de får straffe og vi ikke får straffe, det må noen forklare meg, sa Erling Moe på pressekonferansen etter kampen.

- Det er fra en og en halv meters hold, han holder hånda inntil kroppen og vrir bort kroppen. Hvorfor de får det og ikke vi når de holder hånda utafor kroppen, det skjønner jeg ikke. Men sånn er det. Da får vi aksepter det, og så er jeg stolt av det vi viser, det er karakter i det vi gjør. Vi får to tøffe på trynet der når de er på en sjelden visitt i vår 16-meter, men så reiser vi oss. Det viser karakter, og gir bud om at de skal få slite for dette der nede, sa Moe om returkampen i Ungarn.
VG intervjuet den tidligere toppdommeren Per Ivar Staberg som mente dommeren burde ha gitt Molde straffe, mens det ikke skulle vært straffe til Ferencvaros.

– For meg bommer dommeren totalt, sa Staberg.

Scoringene i kampen kom slik:
0-1 kom allerede etter seks minutt da ungarerne spilte seg fram på høyresiden. Det perfekte innlegget fra Endre Botka traff tidligere Stabæk-spiss Franck Bolly som scoret fra kort hold.
Molde overtok mer og mer, men sju minutt ut i 2. omgang kom 0-2 mot spillets gang. Nytt perfekt innlegg fra Botka - denne gang til Myrto Utzuni som headet i mål.

Men så var det klart for Molde-show!

Bare tre minutt seinere kom Moldes første mål. Magnus Wolff Eikrem slo en perfekt corner inn til Leke James som headet ned i bakken og i mål via keeper.

Leke James headet inn reduseringen til 1-2 og ga Molde nytt håp hjemme mot Ferencvaros. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Kampens flotteste angrep kom etter 65 minutt. Det endte med at Eirik Hestad spilte til Magnus Wolff Eikrem som på volley satte ballen i lengste hjørne bak en sjanseløs keeper. Dermed var lagene like langt. 2-2.

Magnus Wolff Eikrem kunne juble for scoring og utligning til 2-2 mot Ferencvaros. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Og snuoperasjonen fortsatte: Et perfekt frispark treffer Martin Ellingsen som får headet i mål - en knallsterk prestasjon.

Men så kommer altså situasjonen som ødelegger Moldes seier på hjemmebane. Ihor Kharatin venter ut Andreas Linde og setter straffesparket sikkert i mål - tre minutter før ordinær tid er ute.

Dermed 3-3 - og Molde må vinne i bortekampen for å ta seg til gruppespill i Champions League.

Spillerbørsen: Tre spillere fikk 7 på Rbnett: Etzaz Hussain, Magnus Wolff Eikrem og Ola Brynhildsen.