Lyset gikk - men storseier mot finnene!

BILDET: Ohi Omoijuanfo jubler etter 3-0-scoring under mesterliga-kvalifiseringen mot KuPS på Aker stadion. Foto: Fredrik Hagen / NTB

5-0 Erling Knudtzon (90+4)

Moldes lag: Andreas Linde - Henry Wingo (Marcus Holmgren Pedersen fra 74), Sheriff Sinyan, Martin Ellingsen, Kristoffer Haugen - Fredrik Aursnes, Etzaz Hussain - Magnus Wolff Eikrem (Tobias Christensen fra 86) - Ola Brynhildsen (Erling Knudtzon fra 79), Eirik Hestad, Ohi Omoijuanfo.

Gult kort: Ellingsen

Magnus Wolff Eikrem herjet med Arne Erlandsens finske KuPS i mesterligaens første kvalikrunde. Etter en tøff tid i eliteserien, med to tap på rad, var det godt å vise seg fram i Europa og score fem mål i internasjonal kamp. KuPS som lå på 3. plass i den finske eliteserien, ble aldri noen målestokk mot Molde.

Men det skulle drøye til midtveis i 1. omgang før målene begynte å renne inn. Eikrem slo tunnel og ga assist til Eirik Hestad som satte inn 1-0 med et skudd i krysset. Deretter avsluttet han sjøl et nydelig angrep regissert av Kristoffer Haugen og Fredrik Aursnes. 2-0 til pause!

I det kampuret viste 59 minutter gikk lyset på Aker stadion! Dommeren måtte stoppe kampen, og noen hektiske minutt seinere kom heldigvis lyset tilbake på lyskasterne.

Etter det korte mørkestoppet økte Ohi til 3-0 på en keeperretur, og dermed var kampen i realiteten avgjort. Men innbytterne Marcus Holmgren Pedersen og Erling Knudtzon ville også vise seg fram i Europa. Begge scoret i tilleggstida. Først var det Eirik Hestad som spilte fram Holmgren Pedersen, og like etter var Pedersen nest sist på ballen da Knudtzon fastsatte resultatet til 5-0.

Marcus Holmgren Pedersen og Erling Knudtzon kom inn mot slutten og scoret hvert sitt mål. Foto: Fredrik Hagen / NTB

– Jeg synes vi spilte bra i dag og scoret fem mål. Det var viktig siden vi ikke har scoret mye i det siste. KuPS var et helt ok lag, men vi var mye bedre, sa Magnus Wolff Eikrem til Romsdals Budstikke etter kampen.

Erling Moe var også fornøyd med at det ble mange mål.
– Jeg synes det var artig og gledelig at vi klarte å sette fem mål før det var slutt. Alle som følger oss vet at vi har slitt litt med uttellingen i de siste kampene, og fem mål bygger selvtillit, sa trener Erling Moe til VG.

Magnus Wolff Eikrem og Erling Moe på pressekonferansen etter 5-0 og enkelt avansement mot finske KuPS. Foto: Fredrik Hagen / NTB

På grunn av covid-situasjonen ble det bare spilt én kamp i hver kvalikrunde, og Molde var dermed klar for neste kvalikrunde mot slovenske Celje.

Se kampen på VG-TV her

Spillerbørsen: To 8-ere til to moldegutter: Magnus Wolff Eikrem og Eirik Hestad. 7 til Kristoffer Haugen.

Neste kamp: Snudde til seier i Slovenia!