Knallsterk 1. omgang - utspilt i 2. omgang

BILDET: Reiss Nelson setter inn 0-2 for Arsenal på Aker Stadion. Henry Wingo til venstre og keeper Andreas Linde til høyre. Stian Gregersen og Fredrik Aursnes i bakgrunnen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde - Arsenal (England) 0-3

Gruppespill Europa League Kamp 4

Aker stadion 26. november

0-1 Nicolas Pepe (50)
0-2 Reiss Nelson (55)
0-3 Folarin Balogun (83)

Moldes lag: Andreas Linde - Henry Wingo, Stian Gregersen (Erling Knudtzon fra 85), Sheriff Sinyan, Birk Risa (Marcus Holmgren Pedersen fra 81) - Fredrik Aursnes, Martin Ellingsen, Etzaz Hussain, Eirik Hestad, Magnus Wolff Eikrem (Ola Brynhildsen fra 81)- Leke James (Ohi Omoijuanfo fra 61).

Gule kort: Ingen.

Et stjernespekket Arsenal ble som ventet for sterke også på Aker stadion, men Molde hadde den klart største sjansen før pause. Et nydelig angrep iscenesatt av Magnus Wolff Eikrem og Eirik Hestad endte med at Sheriff Sinyan bare skulle skli inn 1-0 for åpent mål, men han traff helt feil, slik at ballen spratt bort til keeper som lå og sprellet borte ved motsatt stolpe!

Ett minutts stillhet for Diego Maradona før avspark i Molde. Vi ser Arsenal-stjernene Granit Xhaka (tv), Alexandre Lacazette og Ainsley Maitland-Niles. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Jeg gjorde et lurt løp bak der og fikk en hard ball inn. Jeg stupte inn så fort jeg kunne, men den bør sitte. Den skulle bare inn, men jeg fikk ikke et rent treff på ballen. Det gikk fort, og det var vanskelig å se, for det var mange foran meg, sa Sheriff til TV 2 etterpå.

Molde skulle også hatt straffe da Davis Luiz handset inne i 16-meteren, men dommeren så det ikke, og det var heller ikke VAR på disse gruppespillkampene.

Etter pause skrudde Arsenal opp tempoet, og da åpnet det seg opp i MFK-forsvaret. Pepe ga Arsenal først 1-0 på et strålende skudd før Nelson økte til 2-0 bare fem minutt seinere.
Molde fikk en kjempesjanse da Mathis Bolly skulle gjøre som Pepe, men skuddet strøk tverrliggeren og gikk over mål. I stedet var det innbytter Balogun som fikk avslutte det hele med en flott scoring sju minutt før full tid.

Andreas Linde i duell med Arsenals Eddie Nketiah. Stian Gregersen og Sheriff Sinyan følger med. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Jeg er stolt over at vi går utpå her og gir det et skikkelig forsøk. Dessverre er vi ikke gode nok, men dette er ting vi må lære fort av, sier Molde-trener Erling Moe etter kampen.

I den andre kampen vant Rapid Wien 3-1 mot Dundalk, så da var de også oppe på seks poeng - likt med Molde.

1. Arsenal412-212
2.Rapid Wien48-76