En skotupp fra Champions League

BILDET: Eirik Hestad kunne blitt den store helten, men måtte gå av banen uten scoring i Ungarn. Foto: Tomas Kovacs / MTI / NTB



Ferencvaros (Ungarn) - Molde 0-0 (3-3 sammenlagt)

Playoff til Champions League 2. kamp

Ferencvaros Stadion, Budapest (Ungarn) 29. september

Molde utslått på færre bortemål

Moldes lag: Andreas Linde - Marcus Holmgren Pedersen, Stian Gregersen, Martin Ellingsen, Kristoffer Haugen - Etzaz Hussain (Ohi Omoijuanfo fra 83), Fredrik Aursnes - Eirik Hestad, Magnus Wolff Eikrem, Erling Knudtzon (Ola Brynhildsen fra 64) - Leke James.

Gule kort: Aursnes, James, Hestad.

Molde jaktet sitt første gruppespill i Champions League på 21 år. Men da måtte de vinne i Budapest. Med 3-3 i Molde, ville den forhatte bortemålsregelen sende Ferencvaros videre med uavgjort og mindre målrik kamp enn på Aker stadion.

Og med 0-0 var det ungarerne som kunne juble for lukrativ billett til det gjeveste gruppespillet. MFK måtte nøye seg med Europaligaen.

Ferencvaros-MFK 2020-3.jpg
Stian Gregersen ryddet unna i stor stil i Budapest. Her i kamp med Myrto Uzuni. 
Foto: Tomas Kovacs / MTI / NTB

Men det kunne og burde ha vært omvendt. Molde var det klart beste laget gjennom to kamper. I Molde var det dommeren som kom i fokus etter noen omstridte straffespark-avgjørelser, mens sjansesløsing ble Moldes bane i Ungarn. For Molde hadde rikelig med muligheter til å score. Sjansestatistikken viste 14-7 til Molde, og i tur og orden ble det bare nesten for Etzaz Hussain, Stian Gregersen, Magnus Wolff Eikrem, Eirik Hestad og Ola Brynhildsen. En voldsom sluttspurt burde ha gitt seier for MFK som for anledningen spilte i røde drakter.

Hestad var knust etter exiten. 

– Vi har vår livs sjanse til å havne i selskap med de beste, og så gjør vi for så vidt en grei kamp, men har litt for stor respekt for lenge og skaper ikke nok før helt mot slutten, sa han til TV2 etter kampen.

Det var han som fikk den aller største sjansen da han etter godt angrepsspill kom helt gjennom mot den ungarske keeperen. Avslutningen ble akkurat for svak, og keeper reddet med skotuppen.

Ferencvaros-MFK 2020-1.jpg
Ferencvaros kunne juble etter 0-0 hjemme mot Molde og gruppespill i Champions League. Fredrik Aursnes og Molde var klar for Europe League. Foto: Tomas Kovacs / MTI / NTB

– Det er en fare for søvnløse netter resten av livet, sa Hestad om den misbrukte sjansen.
Dermed var drømmen om Champions League knust - men Europa-eventyret hadde så vidt begynt. Nå gjøres klart for gruppespill i Europaligaen!

Spillerbørsen: Romsdals Budstikke kåret Stian Gregersen til Moldes beste med 7 på børsen.

Se høydepunktene på TV2 her!

Her finner du resten av Moldes kamper i Europa i 2020/21-sesongen.

Annonse fra Eliteserien: