2006 Forsesongen

2006

 

SKULLE DET ENDELIG BLI GULL?

Mens alle vi andre kunne bruke god tid på å fjerne julekiloene, måtte kaptein Daniel og mannskapet hans starte hardkjøret for å få opp kondisjonen.

Det var en del nytt i klubben…Tarje Nordstrand Jacobsen hadde  satt seg i direktørstolen, Arild Stavrum var blitt hovedtrener…og Knut Anders Fostervoll ville få ansvaret for å styrke spillernes fysikk. Fysioterapeut Arild Bakke fortsatte som fysioterapeut og fysisk trener på fulltid, og Paul Gabor ville være keepertrener på deltid.  Leif Arne Lystad kom tilbake i halv stilling i klubben, og han skulle være tilknyttet eliteserielaget som fysioterapeut og fysisk trener.

Odd Berg gikk tilbake til jobben som talentutvikler, en jobb han skulle dele med Knut Hallvard Eikrem. Erling Moe gikk over fra halv til hel stilling som trenerkoordinator i breddeavdelingen.

Klubbdirektøren ønsket seg dessuten en spillerutvikler som det ville bli stilt store krav til.

- Spillerutvikleren skal vite hva som kreves for at både yngre og etablerte spillere skal lykkes. Han skal jobbe tett mot hver enkelt i elitegruppa og samtidig med de beste talentene våre, sa Nordstrand Jacobsen til RB 6.januar.

Arild Stavrum gjorde det fort klart at han forlangte disiplin av sine spillere. Mandag 9.januar startet treningen i Eidehallen. To av spillerne var et par minutter for sent ute, og de fikk ikke være med på treningen, men måtte stille på påfølgende spillemøte.

- Vi skal bli et mye bedre lag enn i fjor, sa Arild til lokalpressen etter den første treningsøkten.

- Målet er å være best mulig fysisk, taktisk og teknisk , sa en optimistisk hovedtrener.

Om alle spillerne gikk til sesongstart med samme glede og innstilling som Trond Strande, skulle mange motstandere måtte bite i gresset på Røkkeløkka.

- Jeg liker å slite på trening, synes at det er godt at det gjør litt vondt. Det er bare kjempegreier, sa Trond til RB.

I den kommende måneden skulle spillerne nå ha 22 treningstimer i uka, og de var en større treningsdose enn spillerne tidligere hadde vært gjennom. 12 økter i uka skulle gjøre spillerne fysisk sterke til kampene startet. Onsdag og søndag skulle det være en treningsøkt pr.dag. De andre dagene måtte spillerne gjennom to daglige økter.

Treningen vill bli annerledes dette året, ifølge Fostervoll:

- Vi går helt bort fra å kjøre gjentatte fireminuttere på tredemølle og skal springe mer likt det som skjer i kamp. Det blir mye vendinger og intervaller ute på treningsbanen, og etter hvert skal end el av dette gjøres med ball i beina, sa den gamle MFK- kapteinen til Budstikka.

Håpet var nå at de nye spillerne ville slå ut i full blomst i moldetrøya. Direktør Nordstrand Jacobsen hadde god tro på de unge nyinnkjøpte spillerne Rune Ertsås og Jan Kjell Larsen. MFK- ledelsen hadde ikke planer om å selge noen av ”gamlekeeperne”, men Jan Kjell Larsen ga klar beskjed om at han vill satse på å bli Stavrums førstevalg.

Allerede 12.januar fikk stortalentet Magnus Wolff Eikrem beskjed om mat han snart måtte ta på seg landslagstrøya. 15-åringen var klar for kamp for G 16-landslaget i slutten av januar.

- Jeg spiller fotball hver eneste dag. En dag uten fotball er det samme som en dårlig dag, sa stortalentet til Romsdals Budstikke. I 2005 var Magnus fast inventar på G 15 landslaget, og nå kunne han forberede seg på turneringsspill i Tyrkia!

Unge Eikrem var med i talentgruppa til MFK, og målet var naturligvis plass på klubbens A-lag.

Stian Ohr hadde en uke tidligere fått beskjed om a han var med i Åge Hareides landslagstropp

som skulle til USA 25.januar. 28-åringen så fram til å få spilletid og overbevise Hareide om at han hørte til i førsteelleveren til Norge. Moldes nye keeper, Jan Kjell Larsen, skulle også være med på turen. MFK hadde for første gang på lenge to mann med i A-landslagstroppen. Og sannelig fikk ikke MFK nok en mann i landslagsdiskusjonen igjen. Toni Kallio ble tatt ut til den finske landslagstroppen mot Saudi-Arabia i slutten av januar. Jo, dette lovet bra!

Det skjedde mye i MFK i årets første måned. Torsdag 12.januar kunne Romsdals Budstikke fortelle at MFK ville bygge treningshall til 20 millioner kroner på Årø, og hallen ville stå ferdig til bruk 1.oktober.

- V håper at de siste brikkene faller på plass innen kort tid. Hvis finansiering og formaliteter går i orden etter planen, håper vi at bygginga kan starte 1.april, sa Snorre Strand til lokalavisa.

Snorre hadde hatt ansvaret for prosjektet det siste året i samarbeid med Are Lervik.

Hallen ville få et innvendig mål på m70 x 48 meter. Underlaget ville bli moderne kunstgress av beste kvalitet. Hallen ville inneholde fire garderober, oppholdsrom, lager og tekniske rom.

MFK var nå den eneste eliteserieklubben i Norge som var uten innendørs treningshall.

En stor del av utgiftene skulle dekkes av egenkapital, dugnad, spillemidler og refusjonsordninger. Man håpet på kommunal støtte, og klubben ville dessuten ut i investormarkedet for å finne aktører som ville tre støttende til.

HVEM BLIR, OG HVEM  GÅR?

Det tok tid før en av cupheltene, Petter Christian Singsaas, fikk klarsignal for videre spill i MFK. Lørdag 14.januar var han i Molde for å delta  på klubbens ””Ridderaften.” PC var en meget populær spiller blant klubbens tilhengere, og leserinnlegg begynte å dukke opp til støtte for PC. Men midt i januar var trønderens fotballfremtid ikke klarlagt.

Hødd ønsket å leie MFK- spillerne Øyvind Gram og Knut Olav Rindarøy, men begge ønsket å bli i Molde. Øyvind satset på å spille seg inn på A-laget i 2006, etter a han for det meste hadde spilt på 2.divisjonslaget etter at han kom fra Træff i 2004. Også Knut Olav ønsket å satse videre med de blå-hvite.

Anders Særvold prøvespilte forBryne i januar, og det kom signaler om at Bryne-klubben ønsket at Anders skulle bli med i kampen om opprykk til Tippeligaen.

Follo var også et alternativ. Den klubben var han utleid til i 2005.

Ryktene begynte å gå om at skotten Kevin McNaughton var aktuell for Molde. Direktør Nordstrand Jacobsen kunne fortelle at det ikke var noe i disse ryktene som skotske aviser hadde satt ut.

Christian Steen fra Ålesund fikk ikke sin ønskede kontrakt i England, og ifølge avisene var han fortsatt aktuell for Molde, Tromsø eller Ham Kam. Det var stor glede blant MFK-supporterne da det endelig ble klart at Marcus Andreasson ville bli i Molde i 2006

I begynnelsen av februar ble det klart at Johan Nås og Dag Roar Ørsal ikke kom til å spille for de blå-hvite lenger. Ørsal gikk til Aalesund, og det ryktes at Follo var interessert i Naas.

GOD MFK-REKLAME

Onsdag 18.januar hadde Romsdals Budstikke en flott omtale av en av MFK-spillerne. Det gjaldt Øyvind Gjerde, som i tillegg til treningen også jobbet gratis i markedsavdelingen til MFK. Dette gjorde han for å få yrkeserfaring til den dagen han var ferdig med fotballen. Nå jobbet han noen timer hver dag sammen med Siw Berg og Terje Sorthe opp mot sponsormarkedet, og han fikk da kontakt med klubbens kunder og samarbeidspartnere..

Da Øyvind spilte for Aalesund, prøvde han seg som fiske- trader, blikkenslager og barnehageassistent.

Trond Hustad i RB mente Øyvind var den rake motsetningen til myten om at fotballspillerne trente et par timer og spilte Playstation resten av dagen.

Øyvind selv tilbakeviste den myten og viste til at fotballspillerne var seriøse idrettsutøvere som trente hver dag.

Tidligere MFK-direktør Espen Silseth kunne fortelle at MFK tre år tidligere lanserte en modell som skulle gi spillerne praksis fra arbeidslivet. Nå lå dette prosjektet  dødt, takket være liten interesse fra spillerne. I 2005 var det bare Magnus Kihlberg som prøvde seg i arbeidslivet. Dessuten hadde Trond Strande, Petter Christian Singsaas og Øyvind signalisert positiv interesse. Av ulike årsaker kom det ikke noe konkret ut av planene. MFK hadde også innledet et samarbeid med Høgskolen som utviklet et eget fag innen idrettsledelse. Nå var det bare Petter Rudi og Erlend Ormbostad av MFK- spillerne som  studerte ved Høgskolen.

SÅ VENTET VI PÅ ASSISTENTEN

Midt i januar var det ennå ikke klart hvem det var som skulle bli assistenten til Arild Stavrum. Sportslig leder, Øystein Neerland, beroliget tilhengerne med at man jobbet for fullt med saken og var i dialog med den utvalgte. Romsdals Budstikke kunne fortelle at jentelandslagets sjef, Jarl Torske, hadde takket nei til en rolle i trenerteamet til Molde.

ET BREDT SPEKTER I SKALLEN!

Det var Åge Hareides ros til Arild Stavrum da han ble ansatt som trener i MFK. Åge ga den nye treneren ros  for at han var klok, allsidig og samfunnsengasjert. Smalspora var han  ikke…han hadde altså ifølge landslagssjefen ” et bredt spekter i skallen.”

PETTER TIL USA.

18.januar fikk Petter Rudi beskjed fra Åge Hareide om at han måtte pakke kofferten og bli med til USA . Stian Ohr var som kjent allerede klar for drømmeturen. Nå fikk Petter et lite problem. Han hadde ikke gyldig pass for å komme seg inn  i USA. Petter fikk ordnet nytt pass og kunne slå seg sammen med Stian Ohr og Jan Kjell Larsen i USA. På plass i USA var også moldenser og fotballpresident Sondre Kåfjord. Fem moldensere på plass med landslaget. Ikke dårlig! De tre MFK- spillerne slapp ikke til samtidig, så noen rekord ble det ikke. I 1995 var Petter Rudi,Ole Gunnar Solskjær og Arild Stavrum på landslaget da Norge møtte Jamaica og Trinidad & Tobago. I tillegg var Ole Bjørn Sundgot på benken.

ROB FRIEND PÅ LANDSLAGET

Mandag 23.januar spilte Rob Friend landskamp. Det var ikke for Norge, men for Canada. Kampen mot USA endte 0-0.

RUNE ERTSÅS SCORET

MFKs juniorlag deltok i januar i en turnering på Color Line Stadion i Ålesund. Turneringen pågikk en hel uke, og MFK endte på sjuendeplass. I MFKs siste kamp ble det seier 2-1 over Fredrikstad, og det var Rune Ertsås som scoret begge MFKs mål. Rune ble for øvrig uttatt til landslagssamling for G19-spilere 3-5.februar.    

ROS TIL MOLDE STADION

I slutten av januar var det en konferanse i Molde om tilpassing av bygg for alle brukegrupper. Deltakerne var på besøk på Molde Stadion, og driftsansvarlig Aadne Orvik kunne vise frem et bygg der det var tatt hensyn til alle brukere. På Molde Stadion fikk konferansedeltakerne se at funksjonshemmede kunne komme rundt og inn i bygget uten hinder. Heiser, dører og toaletter var tilpasset rullestoler. En stolt driftsansvarlig kunne fortelle at Norges handikapforbund etter en undersøkelse hadde slått fast at Molde stadion var det best tilrettelagte fotballstadion for funksjonshemmede i landet. En ting kunne Aadne Orvik ønske: Motoriserte dører.

TI MILLIONER TIL SPILLERKJØP!

Dette var hovedoppslaget til Romsdals Budstikke 27.januar, og en meget fornøyd Tarje Nordstrand Jacobsen strålte på forsiden. Av lokalavisa. Og det hadde han grunn til: Åtte lokale aktører hadde gått inn med 10 millioner kroner for at MFK skulle forsterke laget med nye klassespillere..

- Detter er et fantastisk initiativ som gir oss gode muligheter til å hente spillere som kan gå rett inn på laget, sa MFK- direktøren.

Og disse var det som sørget for julekveld i januar: Bjørn Rune Gjelsten, Kjell Inge Røkke, Erik Berg, Stig O. Jacobsen, Oskar Dag Sylte, Sturla Steinsvik, Jan Malme og Svein Håkon Ranvik.

Spillere som ble hentet med midler fra ” Spillerpoolen” skulle først og fremst være personer som kunne forsterke laget på lang sikt.

Om en slik spiller s enere ble solgt igjen, skulle 50 prosent av salgssummen gå til investeringsselskapet, og den andre halvparten skulle gå til klubben.Bjørn Rune Gjelsten skulle være formann i det nye selskapet.

RUNE SCORET I DEBUTEN

Siste helga i januar møttes MFK og Hødd til treningskamp på kunstgressbanen i Molde.Rune Ertsås fikk vise seg fram, og han benyttet sjansen til å demonstrere sine ferdigheter. Etter et kvarters spill gjorde trønderen 1-0 til Molde, og utover i kampen viste han en glimrende teknikk. MFK hadde full kontroll over sunnmøringene gjennom hele kampen, og et kvarter før slutt headet Madiou Konate inn Moldes andre mål. God innsats også av Tommy Eie Møster.

Laget: Knut Lillebakk, Trond Strande (Erlend Ormbostad 77.), Matej Mavric, Toni Kallio, Thomas Mork, John Andreas Husøy, Tommy Eide Møster, Daniel Berg Hestad, Knut Olav Rindarøy, Rob Friend, Rune Ertsås (Madiou Konate 59.), Pape Pate Diouf.

DAVID TIL ITALIA

Den tidligere MFK-stopperen David Ljung flyttet på seg igjen. Svensken hadde 60 eliteseriekamper for MFK, men forlot klubben til fordel for Helsingborg. Nå var David klar for spill i Italia, for Serie –C -klubben Padova.  

SATSING PÅ TALENTENE

2.februar kunne MFK fortelle at nå skulle det satses hardt på talentutvikling i klubben. De største talentene i  MFK skulle nå trene dobbelt så mye som året før. Nå skulle det virkeligarbeides for få få fram lokale eliteseriespillere!

-Vi erkjenner at vi ikke har vært gode nok på talentutvikling de siste årene. Nå tar vi grep som vi tror skal forandre på dette, sa trenerkoordinator Erling Moe til Romsdals Budstikke.De 12 største talentene i 12-14 og 14-16 skulle nå på det meste trene 10 økter i uka (inkludert kamp.)

Erling Moe var nå i 100 % stilling som trenerkoordinator. Administrativ leder for bredde-og utvikingsavdelinga var Are Lervik. Are skulle også være med som instruktør. Talentutvikler Odd Berg skulle bidra, Even Hollingen skulle ta seg av den fysiske treninga og to ganger i uka skulle Dennis Schiller være instruktør for de største talentene og skulle spesielt ta seg av spillernes individuelle ferdigheter.

”Tornekrattet” bidrog med 20 000 kroner for at Schiller skulle engasjeres i arbeidet.I begynnelsen av 2006 hadde breddeavdelingen 50 lag, 550 spillere og 125 trener. Ca. 1/3 av  spillerne var jenter.

SINGSAAS IKKE TIL MOLDE

2.februar ble det kjent at den populære Petter Christian Singsaas ikke kom til å spille for MFK i 2006. Arild Stavrum tok ansvaret for avgjørelsen:

- Det er min jobb  velge ut den spillerstallen vi skal ha til rådighet i 2006, og det er min ambisjon å sette sammen den gruppa jeg mener vi trenger for å prestere i årets sesong. Jeg må tenke på hvilke spillere jeg tror vil være i stand til å spille flest gode kamper i løpet av året. Vi må tenke fremover, og da føler jeg at vi må prioritere andre. Helheten og klubbens beste kommer foran alt annet, sa Stavrum etter en upopulær avgjørelse.

DETTE BØR VI IKKE GJENTA FOR OFTE

- Resultatet er alltid viktig, og dette bør vi ikke gjenta for ofte, sa trener Arild Stavrum til Romsdals Budstikke søndag 5.februar. Da hadde MFK tapt 1-2 mot Aalesund på Colorline Stadion.

Å tape mot Aalesund har aldri vært videre hyggelig, og nå lå dessuten sunnmøringene en divisjon under de blå-hvite.

Og sunnmøringene koste seg naturligvis.. 2200 tilskuere la igjen 220.000 kroner i billettinntekter.

Ifølge RBs utsendte var den nye keeperen, Jan Kjell Larsen, ”habil”, forsvaret varierte mye i prestasjonene, midtbanen falt til tider helt bort…og angrepsspillerne hadde få overraskelser på lur..

- Vi slipper inn mål som ikke er reelle målsjanser engang, og det er irriterende, sa treneren, som naturligvis var skuffet. Til TV Nord Vest  sa Arild at egentlig var det verre å tape seriekamper om poeng enn å tape i ”fylkesfinalen.”

MFK åpnet førsteomgangen best og burde tatt ledelsen da Tommy Eie Møster var alene md keeper.. Det ble ikke scoring, og hjemmelaget tok føringen i kampen. Karl Oskar Fjørtoft scoret etter 17 minutter, og Erlend Holm la på til 2-0 etter 44 minutter.

John Andreas Husøy scoret for MFK i det 77.minutt.

Mest positiv på MFK-laget: Thomas Mork i rollen som back.

Laget mot Aalesund.: Jan Kjell Larsen, Erlend Ormobostad (Øyvind Gjerde 86.), Matej Mavric, Toni Kallio, Thomas Mork, Tommy Eide Møster, Petter Rudi, Daniel Berg Hestad, Stian Ohr, Rob Friend, Knut Olav Rindarøy (John Andreas Husøy 56.)

GAMLEKAPTEINEN IMPONERTE

Da MFKs tidligere kaptein, Knut Anders Fostervold, la fotballskoene på hylla, syklet han seg rett inn i Norgeseliten. I februar fikk Knut Anders nok en gang folk til å sperre øynene opp.

På Toppidrettssenteret i Oslo  sperret man øynene opp da moldemannen slo til med et fantastisk oksygenopptak: 7,4. Ingen norske idrettsutøvere kunne matche Knut Anders når det gjaldt antall liter oksygenopptak pr. minutt! Roeren Olaf Tufte fikk målt 7,22, og syklisten Thor Hushovd fikk målt 7,24. Knut Anders fikk den såkalte respirasjonen målt til 256 liter i minuttet, også det toppnotering i Norge!

Og nå hadde han fått MFK - spillerne til å få fart på pedalene….vi ventet på resultatene!

NOEN KOM, MEN IKKE ALLE

Vi drømte om å få sett Ole Gunnar Solskjær på Molde Stadion, og ryktene gikk om at han var sett i byen. Og Ole Gunnar VAR i byen, men han var ikke i samtaler med Molde Fotballklubb.. det var snakk om et privat ærend som ikke hadde noe med fotball å gjøre..

- Ingen i MFK har snakket med Solskjær om noe som helst, sa Tarje Nordstrand Jacobsen. Og Ole Gunnar hadde kontrakt med Manchester United til 1.juli 2006.

Åge Steen kom heller ikke. Den tidligere damelandslagstreneren skulle ifølge avisene være det heteste navnet som assistent for Arild Stavrum. Men i begynnelsen av februar ble d et klart at Steen ikke lenger var med i planene til MFK.

Men Kjell Erik Strømskag var tilbake igjen i MFKs medisinske støtteapparat. Han gikk ut av apparatet etter en uenighet med trener Gunder Bengtsson. Nå skulle Kjell Erik dele ansvaret som MFK - lege med Torbjørn Furuseth. Runar Bratli takket nei til å fortsette som medisinsk ansvarlig.

”ALDRI VÆRT BEDRE I FEBRUAR”

Det var Daniel Berg Hestad som var fornøyd med hardkjøret til Arild Stavrum.

- Jeg har aldri vært med i en MFK - stall som har vært i så god fysisk form på denne tiden av året. Mange av spillerne er allerede oppe på samme kondisjonsnivå som vi har i sesongen, sa Daniel til Romsdals Budstikke 10.februar.

TOR MELSÆTHER FORTSATTE

Tor Melsæther ble gjenvalgt som leder i Tornekrattet da supporterne avviklet sitt årsmøte i februar. Nestleder var Trond Holst, kasserer var Ole Chrstian Nygård og Randi Heder var sekretær. Styremedlemmer: Øyvind Nordhagen og Trond Malo. 1.varamann: Åshild Sætre. 2. varamann: Sverre Mauseth.

SKREMMENDE DÅRLIG

Det skrev Romsdals Budstikke 13.februar, etter at MFK hadde tapt 0-2 mot Stabæk i Valhall.

Allerede etter fem minutters spill tok Stabæk ledelsen, og i perioder satte østlendingene de blå - hvite helt ut av spill. Det hadde ikke vært noe å si på en større Stabækledelse ved pause. Sjansestatistikken viste 5-1 i vertenes favør.

Stabæk var det førende laget også i andre omgang, men laget kom ikke til de helt store målsjansene. Målsjanser: 2-1 . Men Stabæk scoret ti minutter ut i andre omgang, mens MFK 

hadde sin eneste åpne målsjanse etter 86 minutters spill!

I Budstikkas kampvurdering het det at den eneste som fikk skryt i MFK - garderoben , var pizzabudet som leverte en haug med mat etter kampslutt. Trond Hustad i RB mente at hele Molde-laget hadde høy feilprosent i mottak og avlevering.

Trener Stavrum var ikke noen glad mann etter kampen: - Jeg har ikke noe behov for å si noe akkurat nå, spillerne vet godt at de spilte dårlig. Dette er et lite taktisk tidspunkt for ”gneldring” fra treneren, sa Arild. Men treneren hadde fortsatt tro på det de arbeidet med.

- Det går an å spille god fotball selv om du har trent hardt i en periode, sa han til lokalavisa.

Men skuffet var han: - Konklusjonen er egentlig veldig enkel: Ingenting fungerer. Dette var rett og slett elendig. Nesten litt skremmende.

Laget: Jan Kjell Larsen, Erlend Ormbostad (Øyvind Gjerde fra 46.), Matej Mavric, Toni Kallio, Thomas Mork, Petter Rudi (Knut Olav Rindarøy fra 74.), Daniel Berg Hestad, Tommy Eide Møster (Madiou Konate fa 46.), John Andreas Husøy, Rob Friend, Stian Ohr.

Gult kort til Mavric og Konate.

TARJE SJEKKET DANSKER

MFK - direktøren var på utkikk etter forsterkninger til MFK - laget, og samme dag som de blå - hvite skuffet mot Stabæk, var Tarje og så oppgjøret i Royal League mellom Midtjylland og Aalborg. Det fantes mange gode Bosmanspillere i Danmark, og MFK - direktøren ville skaffe seg oversikt over markedet. Han ville ikke kommentere enkeltspillere, men kunne bekrefte at man var i forhandlinger med utenlandske klubber.

TORE HAGH BLE ARILDS ASSISTENT

Torsdag 16.februar ble det kjent at en gammel MFK - spiller ville bli assistenten til Arild Stavrum. Den nye assistenten spilte for MFK i 1973 og 1974. Han fikk med andre ord med seg opprykket til 1.divisjon og sølvmedaljene i toppligaen året etter. 32 år etter at han forlot Molde, skulle 56-åringen nå assistere Arild Stavrum.

Etter at Tore forlot MFK, gikk han til Rosenborg og senere hjem igjen til Mo der han ble spillende trener. I 1998- 2002 var han trener for aldersbestemte landslag.

Og Arild trodde samarbeidet med Tore ville bli ”kanonbra.”

GAVMILD I SPRENGKULDA

Det var Romsdals Budstikkes heading på referatet fra HamKam - MFK 19.februar. De blå -hvite måtte reise hjem fra Hamar med tap 1-3. Og de tre baklengs kom i løpet av ti minutter!

På Børstad kunstgressbane tapte MFK sin tredje treningskamp på rad!

Minus 13 grader var vel ikke rette temperatur for romsdalingene.

MFK startet godt, spillerne var aggressive, og etter 21 minutter gjorde Petter Rudi 1-0 til Molde. MFK hadde taket på kampen, spilte til tider ut motstanderne, men allikevel ble det altså tap. 200 tilskuere fikk se hjemmelaget utligne ni minutter etter Rudi-scoringen. Etter 34 minutter gikk Ham-Kam opp til 2-1, og minuttet etter var det 3-1 til vertene.

- Kollektiv svikt i forsvarsarbeidet, sa Arild Stavrum som gledet seg over spillmessig fremgang siden Stabæk - kampen..

- Vi var for snille og delte ut gavepakker, sa kaptein Daniel.

Den som hadde det verst i sprengkulden, var Madiou Konate.

- Dette er den kaldeste fotballkampen jeg noensinne har vært med på, og jeg håper jeg aldri får oppleve noe lignende, sa senegaleseren.

Laget: Knut Lillebakk, Øyvind Gjerde, Matej Mavric, Erlend Ormbostad, Thomas Mork, Tommy Eide Møster, Petter Rudi, Daniel Berg Hestad, Stian Ohr, Rob Friend,  Madiou Konate (John Andreas Husøy fra 46.)

Toni Kallio var ikke med, men spilte landskamp for Finland. Det ble tap for Toni også, 0-2 mot Japan.

GLEDELIG AVTALE MED UMBRO

23.februar ble en god dag for ledelsen i Molde Fotballklubb. Klubben og Umbro signerte en utstyrsavtale som sikret MFK minimum 13 millioner kroner de neste fem årene.

Dette var den mest attraktive avtalen klubben noen gang hadde inngått med en utstyrsleverandør. Om de sportslige resultatene ble gode, kunne klubben motta atskillig mer.

Alle spillere skulle heretter benytte Umbro - utstyr på trening og i kamper.

- For oss er det viktig å beholde MFK fordi de har en så sterk posisjon i et relativt lite lokalmiljø, samtidig som klubben har en sterk evne til å gjennomføre det den bestemmer seg for, sa administrerende direktør i Umbro, Terje Normann Johanssen.

Litt spesielt med signaturene: Tarje, Terje og Terje…

SUPPORTERNE VAR UTÅLMODIGE

Lørdag 25.februar kunne Romsdals Budstikke fortelle at mange tilhengere, blant andre Tornekrattets medlemmer, begynte å bli utålmodige. De ventet på forsterkninger til de blå-hvite. Men ledelsen i klubben ville fortsatt ikke ut med konkrete navn. Man forhandlet fortsatt med konkrete klubber og spillere, men direktøren i klubben ville ikke offentliggjøre for alle andre klubber hvem man arbeidet med å få til Molde. Det man ønsket minst akkurat nå, var at andre klubber skulle kaste seg inn i kampen om spillerne. Det eneste som kom ut, var at det var snakk om en angrepsspiller og en forsvarsspiller…begge spillere som holdt landslagsnivå.

Tornekrattets pressetalsmann var utålmodig, og til Romsdals Budstikke hadde han følgende kommentar: - Det er klinkende klart at det trengs forsterkninger, og de må vi ha nå - ikke til sommeren.

BELGISK STJERNE PÅ BESØK

Første uken i mars fulgte belgiske Cedric Roussel MFK - treningene. Belgieren hadde tidligere spilt for La louviere, AA Gent, Coventry, Wolverhampton, Mons, Racing Genk, Rubin Kazan og Standard Liege. Lite spilletid i sistnevnte klubb gjorde at Roussel nå var åpen for klubbskifte. Etter den første treningen med MFK, var belgieren imponert over kvaliteten på spillerne i Molde. Trener Arild Stavrum og direktør Tarje N.Jacobsen var også fornøyd etter belgierens første trening med de blå - hvite.

KJAPT ÅRSMØTE

Onsdag 1.mars avholdt MFK sitt årsmøte, og en rutinert dirigent fikk sakene behandlet på ca. en time.

Mest interesse knyttet seg til klubbens planer om bygging av treningshall i Årølia. Formann Oddne Hansen orienterte om planene, og han fikk årsmøtets ja til låneopptak til restfinansiering. Total kostnadsramme: 20,7 millioner kroner. Egenkapital på 2 millioner, spillemidler på 4,1 og momsrefusjon på 4 millioner gjorde at klubben nå manglet ca. 10 millioner kroner. Man håpet på støtte fra sponsorer og Molde kommune, og resten skulle finansieres gjennom låneopptak.

Geir Janbu gikk gjennom regnskap og budsjett, og begge deler ble enstemmig godtatt av årsmøtedeltakerne (vel 30).

MFK hadde et overskudd på 71 798 kroner, Egenkapital: Drøyt 4,2 millioner.

Det gode økonomiske resultatet kom av de årlige overføringene fra Molde Fotball AS. En vesentlig årsak til den gode økonomien kom fra årlige tilskudd fra hovedaksjonær Aker AS til Molde Fotball.

Lønnsbudsjettet til klubben sprakk med 4,5 millioner kroner. En stor del av dette beløpet gikk med til innleie av Bosse Johansson. En god del gikk også til å hente inn Daniel Berg Hestad og Madiou Konate.

Valgene gikk som valgkomiteen ønsket:

Hovedstyre:

Leder: Oddne Hansen

Nestleder/sportslig ansvarlig: Øystein Neerland

Styremedlemmer: Hanne Aastebøl Nerland, Odd Ivar Moen, Per Lianes

Varamedlemmer: Tor Gunnar Hagbø, Nils Arne Aanes, Marita Forseth

MOLDE FOTBALLKLUBBS ØKONOMI

Romsdals Budstikke hadde 2.mars denne oversikten over MFKs økonomi:

Molde Fotballklubb har en forretningsmessig avtale med Molde Fotball A/S, der A/Set kjøper klubbens spiller- og markedsrettigheter som blant annet omfatter inngåelse av sponsor- og reklameavtaler.

A/Set forplikter seg også til å dekke alle kostnader rundt klubbens spillerkjøp. Eventuell nettogevinst ved spillersalg tilfaller derfor Molde Fotball A/S.

Hvert år overfører Molde Fotball et beløp til Molde Fotballklubb som godtgjørelse for disse rettighetene, slik at klubben ikke går med underskudd. Samtidig får Molde Fotball overført et beløp fra hovedaksjonær Aker ASA, som sikrer at den totale driften går i balanse.

Nylig dannet en rekke lokale investorer et selvstendig investeringsselskap som stiller ti millioner kroner til disposisjon for kjøp av nye spillere. Femti prosent av en eventuell nettogevinst ved seinere salg av disse spillerne går direkte til Molde Fotballklubb. Den andre halvparten tilbakeføres til selskapet for nye kjøp.

KJÆRKOMMEN SEIER PÅ LA MANGA

Søndag 5.mars spilte MFK treningskamp mot amerikanske FC Dallas. Trener Arild Stavrum  var på grunn av sykdom ikke kommet til La Manga ennå, men assistenttrener Tore Hagh var på plass. Og han fikk grunn til å glede seg over god fotball i stiv kuling. De blå-hvite gjennomførte en god førsteomgang der Rob Friend scoret etter 10 minutter og Toni Kallio la på til 2-0 etter 42 minutters spill. Bra forsvarsarbeid hindret det amerikanske topplaget i å score, trass i 3-3 i målsjanser.

De første 25 minuttene av andre omgang var Dallas det førende laget, og i det 73minutt reduserte amerikanerne. 50 tilskuere fikk se mye knuffing og tendenser til slagsmål, de fikk sett en Jan Kjell Larsen med kjemperedninger (og tabbe som førte til redusering), godt forsvarsspill og fint kombinasjonsspill med flotte overganger.

Flere av MFK - spillerne fikk gule kort;: Thomas Mork, Tommy Eide Møster, Toni Kallio, Rob Friend. . Bare en amerikaner fikk se det gule. Klubbrekord?

MFK - laget hadde tre tapte treningskamper bak seg, og disse sørget for en hyggelig oppreisning: Jan Kjell Larsen, Øyvind Gjerde, Matej Mavric, Erlend Ormbostad, Thomas Mork , Tommy Eide Møster ( Øyvind Gram 65.), Petter Rudi, Daniel Berg Hestad, Stian Ohr, Rob Friend (Madiou Konate 81.), Toni Kallio.

Assistenttrener Hags ord til pressen etter kampen: - Aggressiviteten til hele laget var på topp. Dette var en sterk prestasjon av et meget interessant lag.

MILLIONER  FOR MARTINSEN?

Spekulasjonene om nyinnkjøp av spillere fortsatte i pressen. Dagen etter seieren over Dallas, skrev Romsdals Budstikke at MFK ville gi tre millioner kroner for Vidar Martinsen fra Moss.

Og MFK hadde ifølge avisa fått tilslaget på midtstopperen - i konkurranse med flere eliteserieklubber.. MFK - direktøren ville ikke kommentere kjøpesummen.

Belgiske Cederic Roussel var på prøvespill i MFK , men det var ikke tatt noen bestemmelse om kjøp av spilleren fra Standard Liege.

MEN MARTINSEN SA NEI!

Dagen etter kunne Romsdals Budstikke fortelle at Martinsen slett ikke kom til Molde. Klubbene var enig om overgang, men spilleren selv takket nei. Han følte ikke at han var klar for å flytte på seg, så han ble værende i Moss.

- Vi leter videre og har flere navn på blokka, sa Tarje Nordstrand Jacobsen.

IVAR AASEN VILLE HA FRYDET SEG

Den gamle språkforskeren og nynorskmannen ville ha likt seg i MFK. Ikke mange kunne skilte med så mange gode målmenn som moldeklubben. Tre dyktige spillere kjempet om å få vokte målet: Knut Lillebakk,  Jan Kjell Larsen og  Lars Ivar Moldskred. Alle tre mente naturligvis at de var gode nok for laget, de var gode venner, men kjempende rivaler. Man håpet at konkurransen ville føre til noe positivt for klubben, men det lå naturligvis i kortene at noen måtte bli skuffet. Ingen av de tre ville være fornøyd med å sitte på benken. Enda verre ville det bli å måtte sitte på tribunen.

Vi synes Lars Ivar Moldskred beskrev situasjonen best :- En av oss blir glad ved seriestart, en blir mindre glad, og den siste blir veldig lite glad.

FIN UKE PÅ LA MANGA

Mens Molde Stadion kjempet mot kuldegradene i begynnelsen av mars, kunne Molde-spillerne foreberede seg på sesongen i varmegrader på La Manga. Fine treningsforhold og matching mot andre lag .

Knut Anders Fostervold, som nå selv satset på en karriere innen sykkelsporten, var også med, så den fysiske treningen ble godt ivaretatt. Samtidig fikk ex - kapteinen ivareta egen trening. Ingen i MFK var gjennom større doser trening på La Manga enn Knut Anders, kunne Budstikkas utsendte rapportere.

Også MFK - direktør Tarje Nordstrand Jacobsen var med til La Manga. Og kjenner vi ham rett, så ble det nok noen treningstimer på ham også. For direktøren var fortsatt aktiv.

Etter oppholdet i La Mange deltok han i innendørsfotball i Bergen. Moldelaget ble seriemestre i Bergen Futsal, en av fem eliteavdelinger i Norge. På Molde Futsal spilte også direktørens to brødre, Trym og Truls, samt Jahn Ove Wiik, Arnfinn Rekdal og Knut Erik Rekdal. Kjekt med en sprek direktør!

IRRITERENDE, SKUFFENDE OG UNØDVENDIG

Det sa trener Arild Stavrum fredag 10.mars. Det var etter La Manga - tapet mot Fredrikstad.

Det begynte bra. Molde  satset friskt, og etter fire minutters spill scoret Matej Mavric. Etter 18 minutter utlignet rødbuksene, og spillet jevnet seg ut.

I andre omgang fortsatte MFK sitt gode spill, og laget hadde flere gode målsjanser. Rob Friend hadde blant annet en heading i tverrliggeren. Fredrikstad hadde også sine sjanser og tok over spillet. De siste 20 minuttene dominerte Fredrikstad,. I det 90.minutt scoret Fredrikstad seiersmålet.

Trener Stavrum mente dette var dens sureste måten å tape en kamp på. Han var enig i at motstanderne dominerte slutten av kampen, men de blå - hvite hadde mange sjanser til å avgjøre kampen tidligere.

- Vi var for dårlige med ballen or ofte, og det må vi jobbe hardt for å bedre på, sa Daniel Berg Hestad.

Trond Strande var på plass igjen og gledet seg over at kroppen fungerte.

Øyvind Gram spilte sin første A-kamp for Molde fra start, og treneren mente han gjorde en kjempefin debut.

Moldelaget som kjempet i sommersol: Knut Lillebakk, Trond Strande (Øyvind Gjerde 69.), Matej Mavric, Erlend Ormbostad, Thomas Mork, Øyvind Gram ( John Andreas Husøy 76.), Petter Rudi, Daniel Berg Hestad, Stian Ohr, Rob Friend, Toni Kallio

GJENVALG FOR SONDRE

På fotballtinget i Stavanger ble ex - formann i MFK, Sondre Kåfjord gjenvalgt. Så dermed ble Molde fortsatt godt representert i toppledelsen i norsk fotball. Åge Hareide var landslagstrener og Olav Boksasp ledet Norsk Toppfotball. Og i Olympiatoppen satt Jarle Aambø. Vår lille by var godt representert…..

JEG ER IKKE BEKYMRET FOR KVALITETEN PÅ LAGET

Det sa direktør Tarje Nordstrand Jacobsen i intervju med Romsdals Budstikke 15.mars. Romsdals Budstikke, og en del supportere, var opptatt av forsterking av stallen. Den bestod nå av 16 utespillere, og man var redd dette ville være i minste laget om man skulle bli rammet av skader utover i sesongen. Det var nå bare to uker før overgangsvinduet ble stengt, så det var ikke tvil om at man var i tidsnød. Direktøren sa at man kunne ha kjøpt mange utenlandske spillere utover våren, men man hadde lagt lista høyt, og eventuelle nye spillere skulle være blant de fem-seks viktigste spillerne på laget. Man ville ikke kjøpe inn spillere som ville bli nr. 11 eller 12 i troppen.

Nordstrand Jacobsen  erkjente at man hadde for liten stall. Men fant man ikke de rette typene før 31.mars, ville man se på lokale unggutter og kortsiktige løsninger..

Romsdals Budstikke lurte på om P.C. Singsaas kunne være en kortsiktig løsning.

- Det er det umulig å si noe om nå, sa direktøren. - Ingenting kan utelukkes i fotball..

Nordstrand Jacobsen  understreket at avgjørelsen om ikke å gi PC ny kontrakt ikke hadde noe å gjøre med at spilleren ikke var god nok. Men målet for klubben hadde vært å forynge stallen.

SEIER OVER SUNNMØRE SMAKTE GODT

Man skal ikke legge så mye vekt på treningskamper. Men man må få lov til å glede seg over seire. Og 26.mars ble en hyggelig dag for MFK – tilhengerne. I treningskamp på KGB ble det sier 2-1 over Aalesund. Over 1000 tilskuere var på plass i snøen rundt KGB, og de fikk gratis underholdning. Det ble en hard kamp der første omgang var nokså jevnspilt. Allerede etter et par minutter headet tometringen Aarøy ballen i mål, men det ble ikke godkjent scoring. Etter 25 minutter ga Madiou Konate hjemmelaget ledelsen.

Etter 38 minutters spill utlignet Aalesund på straffe, og lagene gikk til pause på 1-1.

Like før pause ble Aalesunds Dede Andersson utvist etter å ha slått ned Toni Kallio.

Tre minutter ut i andre omgang scoret Madiou Konate seiersmålet.

Molde festet nå grepet om kampen, og gjestene var mest opptatt av dommeren.

Og ti minutter før slutt måtte sunnmøring nr.2 gå ut med to gule kort: Mattias Nylund..

To nye spillere gjorde jobben sin bra på MFK:  Sandro Grande og Marcus Bakke.

JOURNALISTENE TIPPET

Alle aviser med respekt for seg selv måtte tippe utfallet av årets Tippeliga.

Aftenposten slo til 30.mars med å plassere MFK på 11.plass med Odd, HamKam og Sandefjord bak.

Tipset ble fulgt opp med et intervju med trener Arild Stavrum. Han fortalte om hvordan det var å trene gamle lagkamerater. Arild tippet Lillestrøm som seriemester, men ville ikke tippe hvem som kom til å rykke ned.. Og når det gjaldt hans egen klubb, så tippet han at Molde ville bli blant topp 14 !

Aftenposten hadde på pluss-siden at pengekranen var åpen igjen og at lokale rikinger spyttet inn minst 10 millioner kroner til spillerkjøp.

- Entusiasmen tilbake etter at klubben vant cupfinalen i fjor. Sterke enkeltspillere i Berg Hestad, Rudi, Ohr og Friend.

På minussiden hadde Aftenposten at Molde hadde en tynn og sårbar stall, og at laget ville slite dersom to-tre nøkkelspillere var ute.

Bærebjelker som Strande og Rudi begynner å dra på årene. Treningsresultatene har vært mildt sagt svake i vinter.

DET VAR INGEN APRILSPØK

På selveste 1.april kunne media fortelle at Rob Friend var solgt til Heerenveen for en eventyrlig sum. Klubbledelsen ville ikke gå ut med salgsummen, men media antydet en sum på mellom 15 og 20 millioner. MFK måtte gi 400 000 kroner for Friend da han kom fra Moss høsten 2004. Ikke rart at klubbledelsen var fornøyd med betalingen.. Selv om Moss nå hadde krav på 25 prosent av salgssummen, så var det en god handel for de blå - hvite. Og Rob skulle spille for MFK til langt ut i juli. Dessverre måtte han stå over første kampen mot Tromsø. Men etter det var han oppsatt på å gjøre en god jobb for MFK fram til han flyttet til Nederland. MFK drog forresten til Nederland 3.april for å finne skikkelige treningsforhold.

DET VAR HELLER IKKE APRILSPØK !

Lokalavisa kunne på narredagen fortelle at Madiou Konate ble kjørt i ambulanse fra Kunstgressbanen dagen før. En skadet Madiou ble spjelket og båret av banen. Heldigvis kunne man senere på dagen avdramatisere hendelsen. Men noen aprilspøk var det ikke.

Det var det visstnok heller ikke at soknepresten ville be for MFK. Tornekrattet var invitert til søndagens gudstjeneste der man vill avspille MFK - sangen og be for de blå - hvite. Vi tror ikke det var aprilspøk.

Aprilspøk var det heller ikke at MFK hadde fått en ny spiss. Det var danske Denni Conteh,  og han sluttet seg til MFK under treningen i Nederland. Den nye spissen hadde vært innom mange klubber: Lyngby,  Viborg, Herfølge Nordsjælland, RC Strasbourg og Sparta Rotterdam. Odense var siste stoppested før overgangen til Molde.

DÅRLIG GENERALPRØVE

I teaterverdenen bruker man å si at en dårlig generalprøve gir god premiere. Moldes generalprøve ble avviklet søndag 2.april . Kampen mot Brann på Molde stadion endte med tap 2-3. Oppjaget spill preget starten på kampen, og feilpasningene florerte.  1700 tilskuere fikk se Daniel Berg Hestad gi hjemmelaget ledelsen ette 18 minutters spill. Brann fikk flere sjanser utover i omgangen til å utligne, og etter 26 minutter stod det 1-1. Før man tok pause hadde Brann tatt ledelsen i kampen. Scoringen kom i det 39.minutt.. Budstikkas sjansestatistikk viste 6-1 i gjestenes favør.

Det var mange skadde og syke spillere i MFK, og utover i andre omgang byttet Stavrum flere spillere. De to lagene fikk en målsjanse hver i andre omgang, og det ble scoring på begge.

Daniel Berg Hestad scoret Moldes andre mål i det 67.minutt. Før det hadde Brann gått opp til 3-1. MFK avslørte store forsvarsproblemer, og akkurat det var skremmende en uke før seriestart.

Disse var med på generalprøve: Jan Kjell Larsen, Tommy Eide Møster, Matej Mavric, Øyvind Gjerde (Marcus Andreasson  58.), Thomas Mork (Knut Olav Rindarøy 61.), Stian Ohr ( John A.Husøy 36.), Petter Rudi, Marcus Bakke (Pape Pate Diouf 64.) Daniel Berg Hestad, Sandro Grande (Øyvind Gram 64.), Toni Kallio.

Før kampen startet, måtte publikum flyttes fra sørsiden til nordsiden, da to høyttalere oppunder stadiontaket kom i brann.  Brannvesenet kom og fikk slukket brannen.

BUDSTIKKA: MFK BLANT DUMPEKANDIDATENE

Torsdag 6.april kom Romsdals Budstikke med sine tips for årets Tippeliga.  En nøktern sportsredaksjon  tippet MFK på 11.plass, med Stabæk, HamKam og Sandefjord bak seg.

Foran MFK ville det ifølge RB se slik ut:

Vålerenga, Lillestrøm, Rosenborg, Start, Viking, Lyn, Brann, Tromsø, Odd , Fredrikstad.

Om de blå - hvite skrev RB: Seriens sterkeste hodespiller i Friend. Solid midtbane, Offensive backer. Ung og sulten trener. Gjennomtrent. Minus: Stavrum er fersk på dette nivået. Skader og usikkerhet i forsvaret. Få alternativer på topp. Mangler tempo på topp.

Dette var et par dager før Tromsø kom på besøk…..

FLOTT AV JUNIORENE.

1.april vant MFKs juniorlag vintercupen på kunstgressbanen. Laget slo Rivals andrelag  3-0.

Robin Gjerde scoret to, mens det tredje målet ble satt inn av Kaspar Bordal.

Mange, blant dem Bendik Hareide på Rival, var skuffet over årets oppslutning om Vintercupen. 15 lag var påmeldt dette året. Nedgangen kunne muligens forklares med at flere og flere kunstdekker dukker opp. Tidligere var KGB i Molde eneste tilbud til lagene om brukbart dekke tidlig på våren.

FRYKTLØS FØR AVSPARK

Nytt av året: Oppladning til seriestart av Teatret Vårt i samspill med MFK.

Et totimers fotballvorspiel med blandet drops, der høydepunktene var flere, men kvaliteten ujevn, skrev Budstikkas anmelder.

Tarje Nordstrand Jacobsen og Valborg Frøysnes fra Teatret Vårt  bandt det hele sammen.

Annonse fra Eliteserien: