Superscoring sikret tre poeng i Tromsø

Eriksen og Fjørtoft Løvik var på scoringslisten da Molde reiste hjem fra Nord med tre poeng i bagasjen.

Endelig var Eliteserien tilbake. Molde tok turen til Tromsø, hvor laget stilte i den ferske tredjedrakten. Starten var preget av feriemodus, og kampens første gode mulighet kom ikke før omgangen var halvspilt. Magnus Wolff Eikrem slapp ballen til Martin Linnes. På merkelig vis endte ballen på bakre stolpe. På helvolley smalt Mathias Fjørtoft Løvik til, men keeper Haugaard holdt ballen i fast grep.

Etter 32 spilte minutter fikk Molde nok en stor mulighet. Emil Breivik trillet ballen ut mot høyre hvor Martin Linnes knallhardt la inn. I 16-meteren avsluttet Wolff Eikrem på første touch, men keeperen reddet forsøket.

To minutter senere skulle de blåhvite endelig få uttelling! Tromsøs keeper var langt ute og spilte opp mot nærmeste back. Først på ballen var imidlertid Martin Linnes, som ga ballen videre til Kristian Eriksen. Sistnevnte rundet hele Tromsø-forsvaret før han med venstreslegga avsluttet i motsatt hjørne. 0-1!

Hjemmelaget fikk en stor mulighet til utligne like før hvilen! Romsaas la inn mot Yttergård Jensen som fikk satt hodet på innlegget. Headingen med retning helt nede med venstre stolpe, men Moldes sisteskanse Albert Posiadala vartet opp med en fantastisk redning!

Timen passert og vi fikk se en kandidat til årets mål. Mathias Fjørtoft Løvik vant ballen fra backposisjon. I løpet av noen få touch var han passert flere Tromsø-spillere og var alene med keeper. Alene med Haugaard chippet han ballen over keeperen, og i mål! 2-0! For et mål!

Mathias Fjørtoft Løvik jubler for 2-0 i eliteseriekampen mellom Tromsø og Molde på Romssa Arena.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Kampen tikket mot sluttsignal på Romssa Arena, men innbytter Eirik Hestad fikk en siste mulighet til å virkelig punktere kampen. Eriksen kriget ballen til Hestad som alene med keeper avsluttet i stolpen. Med det endte det 2-0 til Molde i Nord, og de blåhvite kunne ta med seg alle tre poengene hjem til Rosenes By.