Sandefjord seirende ut av oppgjøret på Aker Stadion

De blåhvite klarte ikke å score på sine muligheter i det som endte med tap over Sandefjord. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Offensiv Haugan

Endelig var det kamp igjen på Aker Stadion etter landslagspausen, og de blåhvite åpnet med en stor mulighet! Eirik Haugan vant ballen høyt i banen i det han kombinerte med Magnus Wolff Eikrem. På siste pasningen fra kapteinen hopte midtstopperen over ballen, og ballen endte dermed hos Ola Brynhildsen. Brynhildsen alene med keeper avsluttet, men en god redning endte med corner til Molde.

Halvtimen var passert. Molde med corner. Corneren fra Eikrem ble spilt direkte opp mot Emil Breivik som stod umarkert, 17 meter fra målet til Sandefjord. Midtbanespilleren la opp på første touch, i det han på andre fyrte til, men forsøket endte like utenfor. 

Tre minutter senere fikk hjemmelaget en ny mulighet, også denne fra langt hold. Etter misforståelse blant midtbanen til Molde, så det ut til at Sandefjord vant ballen i god posisjon. Løpende kom Haugan som var først på ballen, og midtstopperen fyrte til fra lang distanse, men også denne endte like utenfor mål. Lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

To minutter ut i andre omgang fikk vi en lik situasjon som i første. Molde med corner, ble spilt opp mot Breivik som på nytt prøvde seg fra lang distanse. Nå på mål, men keeper Keto vartet opp med en sterk redning. 

Scoring for gjestene 

Så satt den for Sandefjord. Dunsby slo en lang ball over mot Markovic. På første touch banket Markovic ballen inn mot mål, og på bakre fikk Mettler stå helt umarkert i det han fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål. 

Fem minutter senere trodde Aker Stadion at ledelsen doblet seg. Mørk fyrte til etter corner. Posiadala reddet, men på returen var Gjone som satte 2-0 til Sandefjord. I ettertid viste det seg at Gjone var i offside, og VAR annullerte scoringen. 

Sluttspurt 

Klokken var passert 88 spilte minutter, og de blåhvite med en stor mulighet til å utligne. Innbytter Mathias Fjørtoft Løvik ble spilt gjennom langs venstrekanten. Backen la inn mot feltet. I feltet var fire blåhvite, men ingen klarte å sette ballen i mål.

Fjerdedommer lyste opp seks tilleggsminutter. Fire minutter ut fikk vår danske innbytter en enorm mulighet til å score. Markus Kaasa så Frederik Ihler ledig mellom stopperne til Sandefjord og spilte en strøken pasning gjennom. Spissen endte alene med keeper, men en fantastisk redning sikret hvalene seieren til slutt. 

Kampfakta

Molde - Sandefjord (0-0) 0-1
Eliteserien, Runde 25
Aker Stadion, Molde
19. oktober 2024 kl. 16.00

Moldes XI

Asset 1 Asset 2
22
Posiadala


26
Amundsen
Substituted out 72'
3
Øyvann
19
Haugan

18
Stenevik
28
Haugen
Substituted out 62'

20
Eriksen
Substituted out 62'
17
Møller Dæhli
Substituted out 85'
16
Breivik
Substituted out 62'


7
Eikrem
27
Brynhildsen
Innbyttere
34
McDermott
2
Bjørnbak
4
Lund
31
Løvik
Substituted in 62'
10
Enggård
Substituted in 62'
23
Granaas
15
Kaasa
Substituted in 62'
33
Ødegård
Substituted in 85'
9
Ihler
Substituted in 72'
Innbyttere
  • 34
    McDermott
  • 2
    Bjørnbak
  • 4
    Lund
  • 31
    Løvik
    Substituted in 62'
  • 10
    Enggård
    Substituted in 62'
  • 23
    Granaas
  • 15
    Kaasa
    Substituted in 62'
  • 33
    Ødegård
    Substituted in 85'
  • 9
    Ihler
    Substituted in 72'
Eliteserien
Vi støtter denne kampen

Annonse fra Eliteserien: