Overtidsscoring sendte bortefeltet til himmels!

Ikke bare en, men to overtidsscoringer sørget for at de blåhvite tok tre sterke poeng borte mot Lillestrøm. FOTO: Thomas Andersen / NTB

Vi teller to uker siden forrige kamp i Eliteserien for de blåhvite. I mellomtiden sikret Molde seg et fantastisk utgangspunkt i tredje kvalifiseringsrunde mot Cercle Brugge. Nå vendte laget snuten mot Lillestrøm og Åråsen.

For først gang fra start for Molde skulle Frederik Ihler stå bak kampens første mulighet. Dansken vant ballen på Lillestrøms banehalvdel i det han spilte ballen videre til Kristian Eriksen, men sistnevnte avsluttet over mål i skuddforsøket.

Det ble ikke en kopi av åpningen på Aker Stadion forrige torsdag. Det var fuglene som åpnet friskest, og etter ni spilte minutter skulle Lillestrøm få uttelling. Ylldren Ibrahimaj mottok ballen upresset i farlig område. Fra 17-meters hold fyrte han til, og fikk drømmetreff, i krysset bak Albert Posiadala. 1-0.

Molde meldte seg mer på utover kampen. Den første gode muligheten kom etter 17 spilte minutter. Først ved en frisparkmulighet i god posisjon. Frisparktaker Emil Breivik med skuddet først i muren, deretter returen til venstre for mål.

Tiden tikket mot halvspilt, og det så ut til at de gulkledde skulle gå til hvilen med ledelse. Frederik Ihler hadde derimot ikke tenkt til å gå av til pause målløs. Breivik startet angrepet med å gi ballen videre ut til Kristian Eriksen ved kanten av 16-meteren. Sistnevnte la inn til Ihler som headet ballen helt ned i venstre hjørne og i mål! Mål i debuten, og 1-1 til pause!

Frederik Ihler jubler debutscoringen på overtid av kampens første omgang. Foto: Thomas Andersen / NTB

De første mulighetene i andre omgang var det Lillestrøm som skulle stå for. Timen spilt kom kaptein Gjermund Åsen seg fri langs venstresiden i det han avsluttet, men Albert Posiadala vartet opp med en god redning.

Minuttet etter fikk de gulkledde en ny mulighet, denne gang fra høyreflanken. Larsson fyrte til med høyreslegga, rett i metallet! Tverrliggeren og ut.

Nå var det endelig gjestene som skulle få muligheten igjen! Innbytter Casper Øyvann slo en fantastisk og presis crosser til Mathias Fjørtoft Løvik. Sistnevnte la inn mot målscorer Ihler, men spissen klarte akkurat ikke å få til en skikkelig avslutning.

Det tikket mot sluttsignal. Med fem minutter igjen å spille vant evighetsmaskinen Eriksen ballen høyt etter pasning fra keeper. Magnus Wolff Eikrem mottok ballen fra Eriksen, driblet først en, deretter spilte han Eriksen alene med keeper. Likevel var ikke det nok til å sende Molde opp i føringen da keeper reddet Eriksens avslutning.

Det så ut til at det skulle ende med poengdeling på Åråsen, men Eriksen hadde noe å revansjere! Wolff Eikrem spilte en perfekt pasning gjennom til Halldor Stenevik. Sistnevnte legger inn hardt langs bakken, og på bakerste stolpe fikk Eriksen en enkel jobb med å sette seiersmålet på overtid!

Det var også det siste vi skulle se av dagens kamp, og Molde tok med seg alle poengene med hjem til Rosenes By. Kampene kommer tett, og allerede til torsdag er vi på plass i Belgia for å spille returoppgjøret mot Cercle Brugge.