Elfsborg tok seg videre etter straffedrama

Det endte med en tung kveld i Borås, da Elfsborg tok det lengste strået. Foto: Adam Ihse/TT / NTB

Elfsborg-dominans fra start
Molde var på plass i vennskapsbyen Borås. Svenskene ledet 1-0 sammenlagt, og de blåhvite må vinne for å ta seg videre til høstens Europa League. Til tross for at det var gjestene som trengte scoring, var det Elfsborg som åpnet best.

Vi måtte ut til ti spilte minutter før vi fikk kampens første mulighet. De gulkledde spilte seg innover fra høyresiden i det ballen endte hos Baidoo som avsluttet, men Albert Posiadala hadde god kontroll på avslutningen.

Vår nummer 22 var en viktig i mann for de blåhvite i kampens første omgang. Elfsborg med corner. Svinget ballen inn foran mål og øverst headet Yegbe, men en sterk reaksjonsredning av Posiadala hindret scoring.

Bedring før hvilen
Det tok seg tid før det satt for Molde, men de siste minuttene så det langt lysere ut for de tilreisende supporterne på bortefeltet. Med fem minutter igjen å spille i første omgang vant Mathias Fjørtoft Løvik ballen høyt i banen. Backen ga ballen videre til Eriksen, som igjen ga ballen til Emil Breivik i skuddposisjon. Midtbanespilleren fyrte til, men Petterson vartet opp med en god redning.

Vi skulle få enda en god sjanse før pause. Kaptein Magnus Wolff Eikrem rundet keeper, men havnet utenfor skuddposisjon. Deretter la han istedenfor opp til Mats Møller Dæhli som fra seks meters avstand avsluttet over mål.

Annen start på andre omgang
Vi fikk en annen start på kveldens andre omgang, Molde tok kommando fra start. Til tross for gode tendenser, fikk vi ikke første mulighet før vi var passert 56 spilte minutter. Mads Enggård spilte en god crosser over til Eikrem. Eikrem kombinerte med Breivik, og til slutt endte kapteinen alene med keeper. Eikrem forsøkte å runde keeper, men keeper plukket ballen.

Coaching i verdensklasse
Timen var passert, og trener Erling Moe gjorde et dobbeltbytte. Inn kom Frederik Ihler og Veton Berisha. Minuttet etter skulle det endelig sitte for Molde! Berisha med ballen utenfor 16-meteren, spilte videre til Eikrem som sendte spissen alene med keeper. Berisha iskald i det han fintet ut keeper, deretter kunne han enkelt sendte de blåhvite i føringen! 1-1 sammenlagt!

Ti minutter senere var begge byttene involvert i en stor mulighet, men Berisha nå i servitørrollen. Berisha spilte gjennom en perfekt pasning som sendte Ihler alene med keeper, men en fantastisk redning hindret scoring.

Veton Berisha feirer scoringen sammen med resten av laget. Foto: Adam Ihse/TT / NTB

Elfsborg tok over
Så var det Elfsborg sin tur. Klokken viste 83 spilte minutter i det Baidoo la inn mot en umarkert Abdullai som avsluttet, men Posiadala vartet opp med en viktig redning. Det ble ekstraomganger i Borås.

Nervepirrende ekstraomganger
Ekstraomgangene var tydelig preget av slitne bein og nerver. En skikkelig stillingskrig. Likevel fikk bortelaget to gode muligheter til å score. 111 spilte minutter og Posiadala sendte gjennom en fantastisk ball til Ihler. Sistnevnte presset i avslutningsøyeblikket, og skuddet endte over mål.

Få minutter senere fikk vi en ny mulighet. Møller Dæhli vant ballen høyt i banen, drev ballen innover i banen og avsluttet fra lang distanse. Skuddet endte derimot over mål. Tid for straffesparkkonkurranse.

Elfsborg seirende ut av straffene
Til tross for at Ihler og Fjørtoft Løvik satte sine straffer, bommet dessverre Kaasa og Hestad på sine straffer. Elfsborg på sin side, satte alle sine straffer. Dermed tok Elfsborg det lengste strået, og skal spille Europa League til høsten.